motorolasolutions.com

VIDEO: NOVI STANDARD SIGURNOSTI Motorola Solutions prilagodila nosive kamere Si500 VSM

Na kongresu Critical Communications World 2016 tvrtka Motorola Solutions predstavila je novi spoj nosive kamere, radijskog prijamnika i mikrofona, kao i novi digitalizirani sustav upravljanja dokaznim materijalom, smješten u oblaku, koji ima mogućnost povezivanja s dvosmjernim radijskim sustavom TETRA.

Novo sučelje nazvano Smart Interface (Si) Si500 Video Speaker Microphone (VSM) smanjuje broj uređaja potrebnih za rad djelatnika zaduženih za red i sigurnost na terenu, dok CommandCentral Vault sustav upravljanja dokazima u digitalnom obliku pruža dosad iznimno visoku razinu učinkovitosti čime se štede resursi i vrijeme.

Institucije zadužene za red i sigurnost danas se suočavaju s porastom zahtjeva za prikupljanjem, pohranom, propisnim upravljanjem i dijeljenjem dokaza u obliku videa. Iako je korištenje nosivih kamera široko rasprostranjeno i općeprihvaćeno i od strane institucija zaduženih za red i sigurnost i od strane građana, ogromne količine podataka koje kamere prikupe potrebno je pohraniti i obraditi, što zahtijeva značajna novčana sredstva. Svojim novim proizvodom, tvrtka Motorola Solutions otklanja ove nedostatke i nudi riješenje koje se može koristiti s postojećom opremom TETRA sustava za radijske komunikacije. Institucije zadužene za red i sigurnost dobivaju besprijekoran sustav koji nudi široku lepezu mogućnosti, od snimanja videa na terenu do pohrane i upravljanja dokazima, što pojednostavljuje radni proces te smanjuje administrativne troškove.

  • Inovativno rješenje sustava za upravljanje dokaznim materijalom u digitalnom obliku objedinjuje nosivu videokameru, radijski prijamnik i mikrofon sa sustavom za pohranu i upravljanje podacima
  • Sustav za pohranu i upravljanje dokaznim materijalom, smješten u oblaku, omogućuje sigurnu pohranu sadržaja te njihovo upravljanje i dijeljenje s nižim troškovima u odnosu na rješenja koja su trenutačno dostupna na tržištu
  • Videokamera, radijski prijamnik, mikrofon i sustav za upravljanje objedinjeni su u jednom uređaju i namijenjeni su službama javne sigurnosti
  • Pojednostavljeno prikupljanje i upravljanje dokaznim materijalom u digitalnom obliku

”U Europi, Africi i na Bliskom Istoku, digitalni sustav za radijske komunikacije TETRA postao je standard u komunikacijama visoke važnosti. Zato smo razvili sustav s nosivom videokamerom koji radi s radijskim prijamnicima TETRA. Sustav Si500 mijenja način upravljanja dokazima u digitalnom obliku time što integrira naš najbolji mikrofon u nosivu kameru u kombinaciji sa sustavom za upravljanje sadržajem kojeg odlikuje iznimna jednostavnost korištenja”, rekao je Steven Young, potpredsjednik odjela TETRA uređaji u tvrtki Motorola Solutions.

Pojednostavljena vizualna i glasovna komunikacija

Kompaktni sustav Si500 VSM, sačinjen od nosive kamere i daljinskog radijskog prijamnika te mikrofona, jedinstveno je sučelje koje proširuje djelotvornost dvosmjernog radijskog sustava TETRA tvrtke Motorola Solutions u komunikacijama visoke važnosti. Lagano kompaktno kućište objedinjava inovativne značajke kako bi zadovoljilo zahtjeve žurnih službi:

● Sustav Si500 VSM je opremljen kamerom vidnog polja od 210° koja pruža optimalno polje pregleda i mogućnost nošenja u različitim položajima. Sustav VSM korisnici mogu nositi sa zaslonom okrenutim prema unutra ili prema vani.
● Sustav Si500 VSM posjeduje i novi prilagodljivi uređaj koji automatski podešava postavke zvuka na osnovu pozicije nošenje uređaja i okruženja u kojem se nalazi. S pet ugrađenih mikrofona i glasnim zvučnikom snage 0,5 W, sustav pruža visoku kvalitetu zvuka u radijskim sustavima TETRA.
● Ugrađeni Wi-Fi modul za bežični prijenos podataka značajno poboljšava brzinu slanja snimaka zvuka, videa i slike. Istodobno pruža i mogućnost pouzdanog i brzog ažuriranja značajki putem sustava za upravljanje.
● Sustav Si500 VSM odlikuje i zaslon od kaljenog stakla u punoj veličini s intuitivnim korisničkim sučeljem koje predstavlja ključne informacije sortirane u tri stupca. Korisnici imaju mogućnost kontrole radijskih kanala i grupa za razgovor, pregleda videa i fotografija, označavanja videa i preslušavanja zvučnih snimaka.

Revolucionarno upravljanje dokazima u digitalnom obliku

Ovo rješenje za upravljanje dokazima u digitalnom obliku uključuje aplikaciju CommandCentral Vault za sigurno pohranjivanje, upravljanje i dijeljenje dokaza u digitalnom obliku. Aplikacija CommandCentral Vault je napravljena tako da omogućava jednostavno i cjenovno pristupačno upravljanje dokazima u digitalnom obliku, a odlikuje je i proširiv kapacitet baze za pohranu podataka te mogućnost integracije sa sustavima za upravljanje dosjeima i računalno potpomognutim dispečerskim sustavima. Program za upravljanje dokazima u digitalnom obliku također:

● Pruža sigurnost u dvosmjernoj komunikaciji i smanjuje mogućnosti zloporabe u komunikacijskim kanalima.
● Radi sa sustavom Si500 VSM, ali može raditi i neovisno i prihvaćati dokaze sa svih vrsta uređaja.
● Nudi mogućnost vrlo učinkovite pretrage, pregledavanja, predbilježavanja i ostalih radnji u okviru upravljanja dokazima time štedeći vrijeme i administrativne troškove.
● Sadrži najmoderniju funkcionalnost automatskog ispravljanja. Program pomaže institucijama zaduženim za red i sigurnost da u videu učinkovito uklone identifikacijska obilježja pojedinaca. Umjesto da ulažu mukotrpan trud i vrijeme kako bi pregledavali i ispravljali svaki kadar u videu, tehničari imaju mogućnost da automatski označe objekte kao što su lica, adrese ili registracijske pločice i da ih u čitavom videu zamute pomoću nove tehnologije i time uštede dragocjeno vrijeme.
● Omogućuje veću transparentnost u radu i povezivanje sa zajednicom. Ovaj sustav institucijama također poboljšava mogućnosti dijeljenja dokaza i olakšava pristup sadržajima.

https://youtu.be/6DP7srp0mrE

https://youtu.be/fYB3z9a8eaA

Komentiraj