Kristijan Smok

VIDEO: Novi spot ‘Elementala’ sastavljen je od tri tisuće fotografija

Grupa ‘Elemental’ otvara novo poglavlje na svom glazbenom putu i to s pjesmom “Nešto glasno”. Ritam pjesme je poletan i brz, kao poziv na plesni pokret, a refren govori o borbi sa strahovima, jer, potrebno je nešto glasno što će nas pokrenuti i osnažiti.

“Napisala sam stihove koji su mi poslužili gotovo terapeutski – Kad se bojiš, ne postojiš – ta me rečenica vodila i hrabrila. Zanimljivo mi je gledati kako su se i drugi ljudi našli u tome, jer čovjeku je lakše kad zna da nije sam. Htjela sam napisati malo stihova, a njima reći puno, napucati ih značenjem. U rapu obično ima mnogo više riječi, zato mi je drago da kroz pjevanje isprobavam nešto novo. Nešto glasno”, rekla je Mirela Priselac Remi.

“Zamislite kad vas bend koji ste slušali nekada prije pozove da radite spot za njih i daju vam otvorene ruke da radite što god želite. Jedina bitna smjernica je bila šarenilo i zabava. Kako nisam toliko u video svijetu kao u fotografiji, odlučio sam se za stop animaciju. Uzeli smo preko 100 odjevnih predmeta koje sam zamislio da se mijenjaju iz sekunde u sekundu u kadru. Mislim da smo uspjeli dočarati svi skupa vibru šarenila i zabave, kako je bilo i zamišljeno od početka. Doista sam uživao u svakom trenutku. Spot je sastavljen od preko 3000 fotografija”, otkrio je redatelj Kristijan Smok.

Grupa u 2018. godini slavi 20 godina postojanja, te je za fanove pripremila niz iznenađenja, koje će im do kraja godine predstaviti. Pjesma “Nešto glasno“ započinje taj niz a vrhunac slavlja dogodit će se 14. i 15. prosinca u Tvornici kulture. Dvodnevni koncertni spektakl ‘XOXO’ grupa je zamislila u orginalnoj izvedbi – na prvi dan, pod imenom ‘Naš koncert’, Elemental će pripremiti listu pjesama kojom žele zaokružiti svoju dugogodišnju karijeru, dok će za drugi dan, za nastup nazvan ‘Vaš koncert’ publika biti ta koja slaže listu pjesama koje su obilježile njihovih dva desetljeća s bendom.

Režija, kamera: Kristijan Smok

Druga kamera: Michael Kubaček

Asistentica redatelja, makeup, styling: Iva Kovačević

Asistentica redatelja, styling: Ema Kovačević

Komentiraj