Nakon tri studijska albuma, mlada zagrebačka kantautorica Sara Renar izdaje svoj četvrti live konceptualni album “Gdje povlačiš crtu?”. Album 17. siječnja izlazi u vinilnom izdanju, a dan kasnije u zagrebačkom klubu Vinyl bit će upriličeno preslušavanje ploče “uz razgovor, performans i gledanje teasera”, a tom će prilikom o albumu, crtama, granicama i stvaranju razgovarati Dubravko Jagatić, Višeslav Laboš, Ivan Laić, Sara Renar i Zoran Stajčić pod budnim okom Vladimira Šagadina.

Kako se ističe u najavi, album je proizašao iz glazbeno-scenskog performansa nastalog u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017., kada sudionici iz čitavog svijeta “razmjenom zvučnih darova” u obliku kulturnih događanja obilježavanju dan koji je francuski umjetnik Robert Filliou proglasio rođendanom umjetnosti.

“Ovo djelo nije pop album – nema singlova, neće se snimati spotovi, vrtjeti na televiziji u sklopu zabavnog programa a po svoj prilici ga neće ni telekomunikacijske kompanije uzeti za reklamu. Sasvim sigurno neće reklamirati pivo. Ono što ovaj album jest je vožnja. Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtjeti ploču iznova. Ja ne znam gdje povlačim crtu, zato se ovom temom zadnjih godinu dana i bavim. A vi, gdje vi povlačite crtu?”, navodi se u najavi albuma.

U projektu, uz Saru Renar i njene stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, sudjeluju glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan, dok oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić.

Sarin treći album, ‘Tišina’ proglašen je najbojim domaćim albumom 2016. godine u izboru dvadesetak glazbenih kritičara ankete Nacionala.

Komentiraj