VIDEO: Nova SME kampanja ‘Zadovoljni korisnici zadovoljnih korisnika’ agencija McCann Zagreb i Fahrenheit za RBA

RBA

Nakon iznimnog uspjeha prve četiri kampanje iz RBA komunikacijske platforme ‘Neobično iskustvo zadovoljnih korisnika banke’, kreativna ideja za novu kampanju nastala je iz svima dobro znane uzrečice “što zračiš, to i privlačiš“.

Ista se vrlo lako može primijeniti i na poslovni svijet. Kad su poduzetnici, između ostalog, zadovoljni svojom bankom, onda zrače zadovoljstvom i prenose ga na svoje klijente, a oni su opet zadovoljni uslugom koju dobiju od poduzetnika i prenose to zadovoljstvo dalje. U video spotu pratimo ovaj simpatičan lanac zadovoljstva koji započinje dobrim odabirom banke, a završava buketom cvijeća pred Dunjinim vratima.

Ideja spota nastavlja platformu ‘zadovoljnih korisnika’, ali sa svježim pristupom i zanimljivim stiliziranim režijskim postupkom.

Rough cut TV spota odobren već na setu

“Prethodni koncept bio je vrlo uspješan i prepoznatljiv te je bilo potrebno nadmašiti ga s novim konceptom u skladu s komunikacijskom platformom ‘Otkrijte neobično iskustvo zadovoljnih korisnika banke’. Koncept komunicira sve bitno vezano za uslugu koju klijenti mogu očekivati, na privlačan i direktan način. U prethodnim smo kampanjama prikazivali pojedince koji su zadovoljni s RBA, a u ovoj smo kampanji odlučili ići korak dalje – prikazati da je zadovoljstvo “zarazno“. Zadovoljni korisnici RBA poduzetničkih paketa prenose zadovoljstvo na svoje klijente i tako stvaraju lanac zadovoljstva. Ovom smo kampanjom postigli određeni oblik finala gdje do izražaja dolazi zadovoljstvo koje započinje u RBA banci i širi se preko RBA zadovoljnih klijenata. Tim na kampanjama je već uhodan te je odradio vrhunski posao, od razvoja koncepta do finalnih proizvoda – TV spota i ostalih materijala, toliko da je rough cut spota bio odobren već na setu, što se ne događa često“, izjavila je Lovorka Mifka, Glavni specijalist marketinške komunikacije–voditelj tima, Raiffeisenbank Austria d.d.

Kampanju je realizirala agencija McCann Zagreb i Fahrenheit u suradnji s produkcijskom kućom Švenk, pod redateljskom palicom Nevija Marasovića, a iza kamere je bio Aleksandar Pavlović.

Koncept zadovoljnih korisnika banke osmislili su Goran Božić i Daniel Vuković, art direktorica kampanje je Sandra Mrkšić, dizajner Tomislav Fabijanić, dok je projekt vodila Ines Kalinić.

Komentiraj