VIDEO: ‘Noma – moja savršena oluja’ na rasporedu u kinima

‘Noma – moja savršena oluja’ od sutra se prikazuje u kinima.

‘Noma My Perfect Storm’ je kreativno putovanje u rad chefa Renéa Redžepija.

Kako je uspio revolucionarizirati svijet gastronomije, izmisliti abecedu te rječnik koji je dodao ‘novostvorenom pedigreu nordijske kuhinje’ te ustanoviti ‘novi jestivi svijet’ istovremeno radikalno mijenjajući imidž modernog kuhara?

Njegova priča izgleda kao klasična bajka, no godina 2013. bila je najgora u karijeri Renéa Redžepija. Film ga slijedi dok se bori da se vrati na vrh, obnavljajući Nomu i osvajajući ponovno titulu najboljeg restorana na svijetu 2014. godine i to po četvrti put.

O redatelju:

Pierre Deschamps je suosnivač kompanije Documentree Films iz Brightona, Velika Britanija. Rođeni Francuz, Dechamps je izgradio svoj imidž radeći na francuskoj televiziji tijekom devedesetih godina kad je kao pomoćnik redatelja radio na više od 1 500 televizijskih emisija s područja zabave. Pasionirani filmaš, Pierre Dechamps ima strast prema pričanju ljudskih priča koje povezuju ljude i zajednicu, kako lokalno, tako i globalno. Sve s ciljem da se fokusira na sličnosti među ljudima, a ne različitosti te na obične likove u neobičnom okruženju.

Komentiraj