VIDEO: Njemački TV kanal pod paljbom zbog fotomontaže kancelarke Angele Merkel

Njemačka TV postaja ARD zanijekala je da je emitirala ‘antiislamsku propagandu’, nakon što su u jednom programu objavili fotomontažu njemačke premijerke Angele Merkel kako nosi tradicionalnu muslimansku odjeću. Slika je prikazana u prilogu o kvotama izbjeglica u Njemačkoj.

Zbog toga je televizijska postaja primila velik broj kritika gledatelja, od kojih su mnogi istraknuli kako fotomontaža nalikuje onoj koju koristi antiislamistički pokret Pegida. ARD je odgovorio tvrdeći da su sliku iskoristili kako bi dobili pozornost ljudi.

“Pozdravljamo kritike i žao nam je što se neki ne slažu s našim prikazom kanxelarke, i žao nam je što su ga neki krivo shvatili”, napisali su iz ARD-a. Fotomontaža je, dodaju, osmišljena kao satira i reflektira dostignuća zapadnog društva – slobodu izražavanja, tiska i jednakost.

“Ovo nije konstruktivno novinarstvo”, samo je jedan od kritičkih komentara na društvenim mrežama. “Ovo je manipulativno i strašno”.

Sve se ovo događa u vrijeme povećane napetosti u Njemačkoj, koja ove godine očekuje između 800 tisuća i 1,5 milijuna izbjeglica. Kancelarka Angela Merkel pod sve je većim pritiskom zbog svoje politike otvorenih vrata prema izbjeglicama.

Komentiraj