VIDEO NEVRIJEME U SLAVONIJI: Vjetar čupao stabla, nosio krovove, oštećeni automobili

Ivo Cagalj/PIXSELL

Jak vjetar i tuča pogodili su jučer dijelove Požeštine. Jaka tuča padala je i napravila mnogo štete na poljoprivrednim kulturama dok je vjetar srušio drvo na izlasku iz Požege prema Eminovcima te odnio krov sa obiteljske kuće u Eminovcima.

U Komarovcima kraj Kaptola vjetar je uništio poljoprivredni objekt u kojem se nalazio traktor i drugi radni strojevi. Štete od nevremena su velike. Osim do sada navedenog, vjetar je odnio na desetke krovova, čupao je stabla koja su uzrokovala zastoje u prometu a snažna tuča uništila je dobar dio neizvršene pšenice, kukuruza te vinograda na kutjevačkom području, javlja 034portal.

Područje grada Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji jučer je također poharalo jako nevrijeme. “U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša donosila je kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica. Dio grada je bez struje, kao i neka okolna mjesta. Na terenu su ekipe HEP-a, komunalaca i vatrogasci. Šteta je višemilijunska, a teško ju je i sagledati jer je ubrzo pao mrak. Pravi razmjeri štete bit će poznati kada se dobiju sve informacije s terena”, rekao je za HRT gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Meteoalarm je i za današnji dan izdao narančasto upozorenje za cijelu Slavoniju.

‘Lokalno su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi, osobito u u noći i ujutro. Lokalno moguće i bujične poplave’, upozorava Meteoalarm.

 

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]