Glumica Amber Heard izbjegla je sudsku kaznu zbog ilegalnog dovođenja njenih psa u Austrliju. Supruga Johnnyja Deppa na sudu se izjasnila krivom zbog lažne izjave na imigracijskim ispravama o jorkširskim terijerima. Sud u Queenslandu dao joj je mjesec dana uvjetne kazne, a u slučaju njenog prekršaja morat će platiti 770 američkih dolara.

Australske su vlasti objavile i neobičnu video ispriku Deppa i Heard. U njoj par izražava žaljenje i savjetuje putnike da poštuju australske zakone.

Biosecurity MattersDepp and Heard make a public statement highlighting the importance of biosecurity in Australia. The consequences of a disease outbreak could have been terrifying. We can’t take the risk.

Posted by Barnaby Joyce Member for New England on Sunday, April 17, 2016

Heard je u Australiju dovela dva psa – Pistola i Booa, privatnim avionom u svibnju 2015. godine. Stigla je u posjet Deppu, koji je u to vrijeme snimao ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’. Na imigracijskim ispravama negirala je da sa sobom u zemlju unosi bilo što, uključujući i životinje. U Australiji je na snazi strogi Zakon o karanteni koji sprečava širenje bolesti. Psi koji u Austrliju dolaze iz SAD-a u karanteni moraju provesti deset dana.

Komentiraj