VIDEO: Mrsić: “HDZ uzima invalidima, a daje nogometašima, naftašima, pjevačicama i Miroslavu Škori”

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić održao je konferenciju za novinare na temu parlamentarnih izbora i naglasio kako nas na jesen čeka teška gospodarska situacija zbog nesposobnosti vladajućeg HDZ-a. Osvrnuo se i na potez ministra Josipa Aladrovića za kojeg tvrdi da je iz proračuna uzeo novce namijenjene osobama s invaliditetom.

“Ministar Aladrović bi u svom resoru trebao brinuti za radnike i najosjetljivije, ali on je najnovijim potezom uzimanja od osoba sa invaliditetom pokazao da ga nije briga”, poručio je Mrsić i kritike uputio Vladi za koju kaže da želi građanima prikazati situaciju u ružičastom svijetlu, a očekuje nas crni scenarij.

Nisu sposobni upravljati krizom

“Andrej Plenković i HDZ pokazali su da nisu sposobni upravljati ovom krizom, jer ne vode računa o radnicima i najosjetljivijim građanima. To potvrđuje i najnoviji potez ministra Aladrovića koji uzima novce invalidima da bi ih podijelio nogometašima, estradnjacima, naftašima i Miroslavu Škori koji je također iskoristio mjere pomoći”, kritizirao je Mrsić.

“HDZ se priprema za scenarij Titanic, a pojaseve za spašavanje će imati samo bogati i podobni”, naglasio je Mrsić na konferenciji za novinare.

Slijedi kriza na jesen

“Zbog nesposobnosti Vlade možemo očekivati puno veći broj nezaposlenosti, a kriza iz 2008. godine će biti mila majka naspram ove koja nam slijedi”, rekao je Mrsić i dodao kako nas po svemu sudeći čeka i drugi val koronavirusa.

Nismo spremni za novi val gospodarskog udara i koronavirusa, a prema riječima Miranda Mrsića situaciju koja nas očekuje preživjet će rijetki, u glavnom oni koji su na platnom spisku HDZ-a.

Članovi Stožera svoj profesionalni kredibilitet zamijenili onim stranačkim

Tijekom konferencije, kritika nisu bili pošteđeni ni članovi Stožera Civilne zaštite za koje je Mrsić kazao kako su svoj profesionalni kredo stavili po strani i u potpunosti se stavili u svrhu politike.

“Stožer  se svrstao u funkciju politike i postao predizborni PR HDZ-a”, dodao je.

 

Cijelu konferenciju pogledajte u nastavku:

 

 

 

Komentiraj