VIDEO: MOTOVUN FILM FESTIVAL: “Motovun putuje” Hrvatskom od 30. srpnja do 6. rujna

Zbog korona virusa Motovun Film Festival ove se godine ne održava u uobičajenom obliku te su organizatori odlučili festival povesti na put od četrdesetak dana tijekom kojih će gostovati u brojnim gradovima diljem Hrvatske. Ovogodišnji Motovun Film Festival 2020. održava se pod naslovom “Motovun putuje”

“Ako ne možemo pozvati ljude u Motovun, možemo Motovun dovesti k njima. S tom smo idejom odlučili festival povesti na put od četrdeset dana: naše će putovanje početi u epicentru svih naših zbivanja , na motovunskom trgu, a završiti na našoj tradicionalnoj zagrebačkoj adresi, u Kući za mlade i umjetnost Lauba. Pedeset dugih i kratkih filmova provest ćemo najprije gradovima Istre, zatim i cijelom zemljom , s ciljem da naši filmovi i u ovoj ludoj godini dođu do svojih ljudi koji vole naš festival”, rekao je direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković.

Kako smo već spomenuli festival će početi u Motovunu premijerom filma Tereza37, a završiti u Kući za ljude i umjetnost – Lauba u Zagrebu gdje će se projekcije odvijati od 26. kolovoza do 6. rujna.

Selektorica glavnoga programa Milena Zajović najavila je raznovrstan i bogat program. Filmovi dolaze iz Čilea, Australije i Južne Afrike. Također, Festival donosi i izbor dobrih naslova iz srednje i istočne Europe i Balkana. Ima tu svega, od pametnih komedija, zahtijevnog arta, dobroga žanrovskog filma do malih realističkih drama.

Po riječima selektorica programa “Motovunski kratki” Inje Korać, moći će se pogledati 24 filma u glavnoj konkurenciji, koji su odabrani od 674 pristigle prijave. Također, u ovoj će kategoriji biti prikazano šest regionalnih filmova te još 14 naslova iz udaljenijih dijelova Europe, po jedan film iz Izraela, Irana i SAD-a, te jedan iz Francuske Gvajane. Radi se o filmovima koji slave život i nenametljivo prenose ideje.

Nakon otvorenja u Motovunu, slijedi gostovanje u Splitu 30. i 31. srpnja, u Zagrebu na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, u Dubrovniku od 1. do 7. kolovoza, u Šibeniku 5. kolovoza, u Rijeci od 6. do 8. kolovoza te u Kostreni 10. i 11. kolovoza. Na istarskoj turneji tijekom kolovoza festival gostujue u Vrsaru, Rovinju, Vodnjanu,  Balama , Svetvinčentu i Kaštelir Labincima.  Cijeli repertoar filmova prikazat će se u zagrebačkoj Laubi od 26. kolovoza do 6. rujna, a na kraju festivala dodijelit će se nagrade.

Koje sve filmove možete pogledati provjerite u našem videu i na Facebook stranici Nacionala.

Press: Motovun Film Festival 2020

Posted by Nacional News Magazin on Friday, July 24, 2020

Komentiraj