VIDEO: MIRELA PRISELAC REMI: ‘Novi albumu će izaći početkom 2016. godine’

Arhiva Nacionala

Hip-hop glazbenica Mirela Priselac Remi najavljuje novi albumu koji će izaći početkom 2016. godine, komentira političku situaciju te svoj zdrav način života u intervjuu za vecernji.hr.

Njezina grupa Elemental nedavno je izdala single ‘Sve je moje tuđe’ koji najavljuje nadolazeći album. 

“Ideja za pjesmu krenula je od poezije koju nisam namjeravala uglazbiti, ali zainteresirala me tema i razmišljala sam da bi bilo dobro o njoj progovoriti s bendom. Pjesma govori o situaciji u kojoj živiš u stanu koji nije tvoj, sjediš na kauču koji nije tvoj, pereš posuđe u stroju koji nije tvoj… Htjela sam progovoriti o milijun i jednom malom podstanarskom problemu, jer sam tu problematiku osvijestila i kod sebe”, rekla je.

Mirela Priselac Remi osnovala je vlastitu izdavačku kuću.

“Mi kao bend već dugo funkcioniramo kao samodostatni organizam koji puno toga radi sam i imamo ljude od povjerenja. Danas prihoda od prodaje nema previše i za preživljavanje nam ostaju samo svirke koje opet ovise o agentu i uspjehu pjesama. Sa svojom diskografskom kućom, imamo neko svoje dobro i autorski rad koji je ipak samo naš i ne pripada nekom drugom izdavaču”, prokomentirala je.

Politika ju ne zanima više kao prije, što će se vidjeti i u novim pjesmama.

“Pratim politiku, ali ne s nekakvim žarom i zaluđenošću kao prije. To je za mene mrtva utrka, i jedna i druga opcija jako su slične. Više naginjem prema nekakvoj alternativnoj opciji i čekam pojavu treće strane kroz koju ćemo moći dokazati da imamo sustav koji funkcionira na principu raznolikosti. Profilirale su se dvije glavne opcije, koje zapravo, i nisu previše drukčije. Ne dopuštam da me se uvuče u stare priče o partizanima i ustašama. Sad se događa da lijevi i desni pokušavaju nacionalni identitet staviti kao svoju primarnu točku programa, a ja sam mislila da smo nacija koja je svoj nacionalni identitet stekla prije 20 godina. Ono što su HDZ i SDP napravili može odraditi i trenirani majmun u zlatnom odijelu. Čekam smjenu generacija”, priča.

Život u Hrvatskoj mogla bi ostaviti iza sebe.

“Razmišljala sam o tome i razmišljam o tome svaki dan i to me užasno plaši. Imam dvije opcije ili ću u nekom trenu otići ili ću se aktivirati u politici i pokušati nešto napraviti. Postavlja se pitanje mogu li ja nešto konkretno napraviti, nemam političku naobrazbu i bojim se da bi mi svi rekli da se ne petljam tamo gdje mi nije mjesto”, kazala je.

Slobodnog vremena ima rijetko, veseli se kad može biti uz supruga, jede zdravu hranu i vježba jogu.

“Kad sam slobodna, čitam ili gledam neku seriju, piskaram ili radim kolaže. Kuham više iz potrebe i tek sad otkrivam stvari koje mi se sviđaju, no nisam tip koji će cijeli dan posvetiti kuhanju. Kuham jer moram nešto pojesti. Ali volim pozvati frendove na večeru i više se potrudim kad kuham za druge. Pazim da jedem zdravu hranu. Vježbam jogu i to mi je super, jer nisam tip za teretanu. Išla sam tamo godinu i pol, ali to nije za mene, dok je recimo moj brat fitness freak. Meni su joga i vožnja biciklom čisto dovoljne vježbe. Trudim se i svuda gdje mogu idem pješice, a u automobil sjednem samo kad baš moram”, istaknula je.

 

 

Komentiraj