epa

VIDEO: MILJENICI INSPEKTORA TORRENTEA Briljantan vodeći pogodak Atleticovog dragulja Saula Nigueza protiv Barce

Barcelona je u osmom kolu ispustila prve bodove u prvenstvu. Nakon sedam pobjeda, Katalonci su na gostovanju kod Atletico Madrida uspjeli odigrati 1:1 i na Camp Nou se vraćaju s osvojenim bodom.

Diego Simeone tako nije uspio pobijediti Barcelonu u prvenstvu ni iz 14. pokušaja. Poveli su domaći u 21. minuti fantastičnim potezom Saula Nigueza. On je izbacio Rakitića i Semeda i s 20-ak minuta poslao neobranjivu loptu u Barcinu mrežu. Kod Saulovog pogotka igrači Atletica odigrali su čak 18 dodavanja, najviše kod jednog gola kojeg je primila Barcelona još od sezone 2005/06.

Bila je to fantastična akcija, onakva kakve inače odigrava Barcelona. Brza i kratka dodavanja po cijelom terenu, stalne promjene mjesta igrača na travnjaku, lopta koja je kružila po cijelom travnjaku, brojna križanja navalnih igrača Atletica koja su posve zbunila Katalonce i završnica Saula za eurovizijsku zamjenu.

Barcelona je kraju došla do boda, u samoj završnici mogla je i do sva tri. Nije to bila ona Barca na kakvu smo navikli gledati kad je na Camp Niu igrao Neymar i protiv disciplinirane te taktički impresivne momčadi kao što je Atletico, koja se ne libi brutalno udarati kad treba, Messi nije mogao sam.

A punih 80 minuta čudesni Argentinac praktički je igrao solo partiju protiv Simeonea i njegovih jurišnika. Taktika Ernesta Valverdea svela se na ”daj loptu Messiju, pa što ovaj učini”.

Atletico je protiv Barce igrao svoju igru, onakvu kakvu igra već godinama. Tvrdo, grubo, često i preagresivno, na rubu kartona. A u kontrama su Carrasco, Griezmann i Saul radili stalni kaos u zadnjem redu Blaugrane, izvještava Barcelona je kraju došla do boda, u samoj završnici mogla je i do sva tri. Nije to bila ona Barca na kakvu smo navikli gledati kad je na Camp Niu igrao Neymar i protiv disciplinirane te taktički impresivne momčadi kao što je Atletico, koja se ne libi brutalno udarati kad treba, Messi nije mogao sam.

A punih 80 minuta čudesni Argentinac praktički je igrao solo partiju protiv Simeonea i njegovih jurišnika. Taktika Ernesta Valverdea svela se na ”daj loptu Messiju, pa što ovaj učini”.

Atletico je protiv Barce igrao svoju igru, onakvu kakvu igra već godinama. Tvrdo, grubo, često i preagresivno, na rubu kartona. A u kontrama su Carrasco, Griezmann i Saul radili stalni kaos u zadnjem redu Blaugrane, izvještava Index.hr.

Komentiraj