VIDEO: METRO Još traje inicijativa za osiguranje pitke vode

METRO

METRO je nedavno pokrenuo drugu po redu ‘Inicijativu za vodu’ koja se provodi u 18 zemalja METRO Grupe, uključujući Hrvatsku.

METRO će u partnerstvu s P&G-om i sudjelovanjem u njihovom programu ‘Children‘s Safe Drinking Water’ za svaki P&G proizvod kupljen u METRO centrima osigurati peteročlanoj obitelji jedan dan pitke vode zahvaljujući paketićima za pročišćavanje vode.

Od 2004. godine kada je program pokrenut uz pomoć paketića, P&G je osigurao više od 13 milijardi litara čiste vode za djecu i obitelji diljem svijeta.

“Voda je najvažniji resurs čovječanstva na što ukazuje činjenica da se za 2030. godinu predviđa globalni manjak vode od 40 %. U sklopu prošlogodišnje inicijative, METRO je dosegnuo milijune kupaca i tisuće zaposlenika diljem svijeta. Podrškom projektima naših partnera, uključivanjem kupaca i prilagodbom poslovnih praksi želimo dati doprinos ostvarenju cilja osiguranja pitke vodi i higijenskih uvjeta za sve do 2030. koji je jedan od Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Naroda”, izjavio je Vladimir Gnjidić, član Uprave i izvršni komercijalni direktor tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska.

“P&G je oduvijek podržavao akcije humanitarnog karaktera i drago nam je što smo u partnerskom odnosu s METRO-om nastavili i ove godine provođenje ove hvalevrijedne akcije koja pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Nadamo se da će potrošači prepoznati važnost ove akcije kako bi donirali što više litara čiste vode i spasili mnoge obitelji diljem svijeta”, rekla je Lana Zanne Latos, country manager Procter&Gamble za Hrvatsku i Sloveniju.

Cilj METRO-a je u 2018. godini u 25 zemalja u kojima posluje smanjiti potrošnju vode za 100 milijuna litara vode u odnosu na 2017. godinu. Kako bi postigao taj cilj, METRO kontinuirano radi na usavršavanju upravljanja potrošnjom vode u veleprodajnim centrima te pruža podršku svojim kupcima u smanjenju potrošnje vode u svakodnevnom poslovanju.

U METRO-ovoj ‘Inicijativi za vodu’ sudjeluje jedanaest globalnih dobavljača poput Barille, Coca-Cole, Henkela, L’Oreala, Unilevera i P&G-a.

Komentiraj