Drew Reynolds

VIDEO: Merchandise se vraća u Močvaru

Ironičnog imena, bend Merchandise dolazi iz Tampe, grada s Floride poznata po DIY punk i hardcore sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008., okupivši publiku underground punk/hardcore scene. Međutim, ljubav prema jazz i dub glazbi vrlo je brzo preokrenula njihov pankerski hardcore zvuk u mračniji post-punk prožet elektronskom glazbom. Žanrovskim skokom Merchandise samo dokazuju otvorenost i neograničenost u poimanju glazbe i umijeće da različite poglede na svijet prenesu kroz glazbu.

Nakon albuma “After The End” iz 2014. koji su snimili kao petorka i završetka turneje kojom su ga promovirali, Merchandise se rasformirao na svoju osnovnu jezgru koju čine Carson Cox (vokal, elektronika), Dave Vassalotti (gitara, elektronika) i Pat Brady (bas). Trio je uskoro otputovao u talijanski gradić Rosà na sjeveru zemlje i započeo rad na novom albumu “A Corpse Wired For Sound”. Jedan dio albuma snimljen je u Italiji, drugi dio u Carsonovu domu u Tampi na Floridi, a završne note su napravljene u studijima u New Yorku i Berlinu.

Naslov albuma inspiriran je kratkom znanstveno-fantastičnom pričom J. G. Ballarda koja savršeno opisuje stanje svijesti benda. Vassalotti kaže da su se u vrijeme albuma “After The End” preporodili kao rock bend, da bi se ubrzo nakon toga ponovo raspali jer jednostavno takvi nisu mogli potrajati, a sve je to bio proces njihova sazrijevanja.

Koncert prvotno planiran 14. studenog u Močvari morao je biti odgođen radi ozbiljne ozljede pjevača Carsona Coxa. Potpuno oporavljeni, Merchandise su 28. ožujka krenuli na veliku europsku turneju u sklopu koje će nastupiti u 20 gradova, a jedan od njih je i Zagreb i koncert 20. travnja u klubu Močvara.

Komentiraj