mazda.hr

VIDEO: Mazda6 Sedan evolucija je KODO dizajna i novih tehnologija

Sportska vanjština automobila Mazda6 Sedan s karoserijom u prepoznatljivom KODO dizajnu ostvaruje vrhunske performanse s naprednom tehnologijom i niskom potrošnjom goriva.

SKYACTIV tehnologija pruža impresivnu snagu i nisku potrošnju goriva za uzbudljivo iskustvo voženje, dok dizajn KODO – duša pokreta daje Mazdi6 Sedan snažan, mišićav stav.

Luksuzna unutrašnjost i najnoviji MZD Connect – sustav za mobilno povezivanje omogućuje vam udobnost i povezanost s poslom i obitelji te siguran pristup Facebooku i Twitteru.

Napredne i-ACTIVSENSE sigurnosne tehnologije nude dodatnu sigurnost prilikom svake vožnje.

Stil karoserije Mazda6 Sedan predstavlja dinamičnu evoluciju dizajna KODO – koji je inspiriran uglađenom snagom i agilnošću. Tako ova limuzina ima sportski duh koji odražava kretanje, izazivajući snažnu reakciju od samog početka. Sa snažnim stavom koji prenosi vitalnost, ono što vozaču pruža osjećaj uzbudljivog iščekivanja zadovoljstva vožnje dinamični je izgled vanjštine.

SKYACTIV tehnologija omogućava vrhunsku dinamiku vožnje s beskompromisno niskom potrošnjom goriva. Iza upravljača Mazde6 Sedan osjetit ćete uzbuđenje zbog snage i okretnosti kombinirane s uglađenom vožnjom i vrhunskim sigurnosnim performansama.

Inovacije ovjesa, zajedno s naprednom zvučnom izolacijom, značajno smanjuju buku u kabini. Stoga ćete i u gradu i na auto cesti uvijek uživati u ugodnoj i udobnoj vožnji.

mazda.hr
Mazda6 Sedan

SKYACTIV-G 2.0 i 2.5 litarski dorađeni benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem  pružaju nisku potrošnju goriva i najveći omjer kompresije među benzinskim motorima. Motori omogućavaju pristup novom sustavu odabira pogona. Ova najnovija inovacija omogućava vam izbor između dvaju načina pogona za bolje ležanje na cesti. SKYACTIV-G dostupan je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, motor je usklađen sa standardima za emisije ispušnih plinova Euro 5.

SKYACTIV-D 2.2 ima najniži omjer kompresije među dizelskim motorima na svijetu, sa žustrim ubrzanjima koja izazivaju konvencionalne dizelske motore. Možete birati između 150 KS i 175 KS. Sa SKYACTIV-D 2.2 možete imati automatski ili ručni 6-stupanjski mjenjač. Motor je usklađen s novim standardima Euro 6.

Emisije CO2 kreću se u intervalu od 104–150 g/km¹, dok kombinirana potrošnja goriva
iznosi 3.9–6.4 l/100 km.

mazda.hr
SKYACTIV-D 2.2 litarski dizelski motor

Mazda6 Sedan svoje snažne temelje i maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica dobivenih od Euro NCAP-a zahvaljuje sigurnosnoj tehnologiji i-ACTIVSENSE, sveobuhvatnom kompletu aktivnih sigurnosnih funkcija. Nova tehnologija Praćenja pozornosti vozača (DAA) nadzire vašu vožnju i upozorava vas kada se trebate odmoriti, dok inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji automatski koči ako se previše približite drugom vozilu.

Novi sustav Zadržavanja vozila u voznoj traci (LKA) nadopunjuje sustav Upozorenja za napuštanje prometne trake (LDWS). Osmišljen je kao pomoć u osiguravanju sigurne vožnje na prometnim auto cestama nadzirući položaj vozila u prometnoj traci. Ako počnete skretati u susjednu traku, sustav vas zvučnim signalom upozorava i automatski ispravlja upravljač kako biste nastavili sa sigurnom vožnjom.

Nova Prilagodljiva LED prednja svjetla (ALH) reagiraju na sve što se nalazi ispred vas i omogućuju izvrsnu vidljivost za vrijeme noćne vožnje. Kako bi onemogućio zasljepljivanje ostalih vozača, a istovremeno vam pružio odličnu vidljivost, sustav se automatski prebacuje s dugih na kratka svjetla, ovisno o uvjetima u prometu. Novi režim vožnje na auto cesti podiže duga svjetla prilikom vožnje pri velikim brzinama, poput onih na auto cesti, što omogućava vidljivost na većim udaljenostima. Široka kratka svjetla omogućuju vam bolju vidljivost na raskrižjima. Također, uključen je i Prilagodljivih sustav prednjih svjetala (AFLS) koji osvjetljava zavoje, čineći noćnu vožnju sigurnijom i za vas i za druge ljude na cesti.

Inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji (SCBS) je osmišljen da zaštiti vas i umanji opasnost od sudara pri malim brzinama i nadzire razmak i brzinu približavanja vozilu ispred vas te automatski koči ako postoji vjerojatnost sudara pri brzinama do približno 30 km/h. Funkcija koristi radarske senzore za smanjenje udara ili sprječavanje sudara kada vozite unatrag prema prepreci pri brzini do približno 8 km/h.

Sustav Upozorenja za bočni promet straga (RCTA) se aktivira se kada Mazdu6 Sedan prebacite u stupanj za vožnju unatrag i upozorava vas na sva vozila koja vam se približavaju iza vas, na primjer, kada izlazite s parkirnog mjesta vozeći unatrag. Zvučno upozorenje i bljeskanje pokazivača smjera na vanjskim retrovizorima izvijestit će vas ako se na nesigurnoj udaljenosti nalazi bilo kakva prepreka. Alarm se zaustavlja čim se okolina oslobodi i omogućuje vam siguran nastavak vožnje unatrag.

Pravilno podešeni retrovizori vozaču ne omogućuju uvijek potpunu vidljivost vozila u blizini. Radarski Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM) upozorava vas ako vozilo uđe u vaš mrtvi kut. Ako naznačite promjenu prometne trake ili ako naiđe vozilo sa stražnje strane na udaljenosti do 45 m tijekom vožnje, sustav će vas obavijestiti putem zvučnog alarma upozorenja i bljeskanjem pokazivača smjera na vanjskim retrovizorima. Alarm se zaustavlja nakon što se poništi i omogućuje vam da sigurno promijenite prometnu traku.

Mazda6 Sedan je prvi automobil opremljen sustavom i-ELOOP koji je razvijen za napajanje električnih sklopova uporabom energije generirane dok vozilo usporava. Sustav i-ELOOP pridonosi značajnom smanjenju potrošnje goriva – posebice jer nekonvencionalni kondenzator sprema i oslobađa električnu energiju brže, učinkovitije i trajnije od drugih sustava.

Za napajanje električne opreme automobila obično se pretvara oko 10% snage motora. Sa sustavom i-ELOOP, motor ne mora stvarati energiju pri ubrzavanju automobila. A sa 100% snage koja se rabi za pogon smanjuje se potrošnja goriva automobila i poboljšava ekološka učinkovitost.

Sustav i-stop poboljšava ekološku učinkovitost zaustavljanjem motora kada u prometu radi u praznom hodu. To ćete jedva primijetiti jer i-stop ponovno pokreće motor brže i uglađenije od većine start-stop sustava. Vaš će motor biti spreman čim vam zatreba. Sustav i-stop je dostupan s našim automatskim i ručnim mjenjačima.

Osvojivši nekoliko nagrada za tehnologiju, ovo je jedini start-stop sustav na svijetu koji za ponovno pokretanje koristi energiju sagorijevanja. Još jedan način na koji je izazvano konvencionalno…

Komentiraj