VIDEO: Maskirajte se i besplatno razgledajte postav najveće makete željeznice jugoistočne Europe

Backo Mini Express

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4, na pokladni utorak 28. veljače, svim maskiranim posjetiteljima poklanja besplatan posjet i razgled sadržaja.

U vremenu karnevala, maškaranja, zabave i radosti, Backo Mini Express želi biti dio zabave i zato nudi ovu prigodu svim malim i velikim ljubiteljima željeznice. Svi djelatnici postava će na pokladni utorak, također, biti maskirani, kako bi uveličali karnevalske sadržaje.

“Od početaka ove godine radimo svakog dana od 10 do 18 sati, kako radnim danima tako i vikendima. U želji razveselili naše najmlađe posjetitelje, uvijek imam neke prigodne sadržaje i zabavu na našoj maketi. Ovog pokladnog utorka to će biti besplatan ulaz za sve, koji nas posjete pod maskom, dakle, dovoljno je da nam dođu kauboji, indijanci, klaunovi, princeze… a na nama je da ih počastimo besplatnim razgledavanjem naših sadržaja”, rekao je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik najveće makete željeznice jugoistočne Europe.

Jedan od zagrebačkih najtraženijih turističkih sadržaja na više od 100 četvornim metara unutarnjeg izlagačkog prostora sadržava obilje maketarskih minijatura uronjenih u svijet željeznice u malom. Tu je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, tu je i žičara…

Uz veliko skijalište, na maketi je postavljena i replika klizališta na Tomislavovu trgu, Glavni zagrebački kolodvor, s putnicima, vlakovima, tramvajima i automobilima kao preslika zagrebačke stvarnosti.

Backo Mini Express plod je petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, u Gundulićevoj ulici br. 4, na 100 četvornih metar prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana. Za prometovanje vlakova izgrađeno je 1 050 metara tračnica…

Backo Mini Express – Advent u Zagrebu from IMage Studio on Vimeo.

Komentiraj