VIDEO: MADAGASKAROM VLADA KUGA Izdana upozorenja za 10 država

Malavi je već deseta zemlja koja je upozorena na epidemiju smrtonosne kuge. Ta se strašna epidemija brzo širi Madagaskarom i odnosi sve više života.
Od kolovoza je u Madagaskaru prijavljeno najmanje 2034 slučaja zaraze kugom, a umrlo je najmanje 140 ljudi. Zbog straha od mogućeg širenja Crne smrti izdana su upozorenja za čak 10 država i teritorija: Južnoafričku Republiku, Mauricijus, Mozambik, Sejšele, Tanzaniju, francuske otoke Reunion i Mayotte, Keniju, Etiopiju, Komore i Malavi. HZJZ je upozorio građane na rizike putovanja u Madagaskar.
Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da pomaže Etiopiji i Keniji u pripremi za potencijalno širenje epidemije zbog direktne zračne povezanosti s Madagaskarom.
Kuga je poharala otočnu državu u kojoj su epidemije česte, ali ovaj put se proširila i na gradove te područja koja inače ne zahvaća. WHO je upozorio da bi zaustavljanje širenja kuge moglo potrajati mjesecima.
Crna smrt uzela je više od 50 milijuna života u europskoj pandemiji u 14. stoljeću. Stručnjaci trenutnu epidemiju kuge u Madagaskaru nazivaju najgorom u više od 50 godina.

Komentiraj