Al di Meola

VIDEO: LISINSKI Dođite na koncert “Al Di Meola Plays Beatles & More” 21. svibnja

[quote_box_center]

  • Al di Meola je stekao slavu svirajući u jazz fusion bandu Return to Forever, velikog Chicka Coree
  • “Ovaj projekt je životni, dugo godina snivani san i neizmjerno ispunjenje! Zatvorio sam krug s ovim projektom Beatles. Započeo sam obožavajući Beatlese i nikad ih nisam prestao voljeti, baš kao i mnogi drugi gitaristi moje generacije”, rekao je Al Di Meola
  • Posjetite KD Lisinski i uživajte u fantastičnoj glazbi

[/quote_box_center]

Gitaristička virtuoz Al di Meola se za projekt Beatles odlučio kako bi ispunio svoj mladenački san. U studiju Abbey Road u Londonu, snimio je bezvremensku glazbu liverpoolske četvorke u vlastitoj obradi.

“Ovaj projekt je životni, dugo godina snivani san i neizmjerno ispunjenje! Zatvorio sam krug s ovim projektom Beatles. Započeo sam obožavajući Beatlese i nikad ih nisam prestao voljeti, baš kao i mnogi drugi gitaristi moje generacije. U međuvremenu bavili smo se glazbom kojom smo gradili naše karijere, fusion, jazz … Svi smo željeli usavršiti vlastito umijeće. No, kad se vratiš glazbi Beatlesa, to je kao da netko govori `Hej čovječe, ovo je još uvijek suvremeno! Sve što su radili!“, najavljuje Al di Meola.

Al di Meola je stekao slavu svirajući u jazz fusion bandu Return to Forever, velikog Chicka Coree. Band je obilježio sedamdesete godine kao jedan od ključnih jazz sastava i bio je polaznom točkom mnogim danas poznatim jazz umjetnicima.

Popularni gitarist di Meola je tokom karijere surađivao s najvećim glazbenicima i umjetnicima, od Herbieja Hancocka, Luciana Pavarottija, Phila Collinsa, Egberta Gismontija, Waynea Shortera do Santane, Jacoba Pastoriusa, Franka Zappe, Stevieja Wondera, Jimmyja Pagea i brojnih drugih.

Dobitnik je brojnih priznanja za izdanu diskografiju.

Požurite po svoje ulaznice po cijeni od 200, 230, 260 i 300 kuna na blagajni Lisinskog ili online i uživajte u ovom spektakularnom koncertu.

Komentiraj

Source:NACIONAL