facebook.com

VIDEO: Urbani avanturist – Land Rover Discovery

Land Rover Discovery stvoren je za avanture.

Novi Discovery dizajniran je da omogući sigurnu, udobnu i aktivnu vožnju kako bi kilometri tijekom vožnje prošli neopaženo.

Obilk, funkcija i razina profinjenosti vanjskog dizajna odlike su nove generacije Discovery vozila, kao jednih od najpoželjnijih modela iz obitelji Land Rover.

Svestranost karoserije dodatno je naglašena opcijskom mogućnosti konfiguracije sa sedmero sjedala s jednostavnim podešavanjem te prostranim prtljažnikom s pametno iskorištenim prostorom. Opcija inteligentnog preklapanja sjedala (Intelligent seat Fold) omogućuje vam da konfigurirate sjedala u drugom i trećem redu koristeći prekidače smještene u prtljažniku, na središnjem zaslonu na dodir ili na pametnom telefonu.

Konstruiran pretežno od laganih aluminijskih komponenti, koncept ovjesa potpuno je neovisan, sa širokim dvostrukim vilicama sprijeda i naprednim multi-link sustavom straga. Visoka kvaliteta vožnje dodatno je naglašena elektronskim servo-upravljačem, dok sustav kontrole kočenja u zavoju pomaže održati stabilnost za vrijeme kočenja u zavojima modulirajući pritisak kočenja vozača.

Potpuno novi Discovery ne samo što se u gradu snalazi kao kod kuće, nego i besprijekorno vozi izvan puta. Mogućnosti vuče postavlja na novu razinu s kapacitetom do 3 500 kg i paletom funkcija na raspolaganju koje doprinose da vuča postane sigurna i bez napora. Istovremeno njegova optimizirana geometrija kotača, spojena s jedinstvenim sustavom elektronskog zračnog ovjesa i drugim Land Rover tehnologijama, osigurava terenske sposobnosti među najboljima u klasi.

Najnovija tehnološka riješenja te sustavi za informacije i zabavu spojeni su kako bi pružili najvišu razinu sposobnosti, povezanosti i informiranosti. Od širokog raspona Meridian™ audio-sustava do inovativnih funkcija poput All Terrain Progress Control (ATPC), InControl Touch Pro, više sustava pomoći pri vožnji, parkiranju i vuči, u Land Roveru vanjski svijet udaljen je od vas samo jedan dodir prstiju.

INGENIUM MOTORI

Ingenium je paleta motora stvorenih za besprijekorno izvođenje performansa bez napora uz izrazitu učinkovitost (kombinirana potrošnja 6.2 l/100km, dok emisija CO2 iznosi 163 g/km) . Ingenium 2.0 TD4 motor posjeduje jedan turbokompresor s promjenjivom geometrijom i visoko učinkoviti hlađeni intercooler za superioran odaziv motora. Ingenium SD4 240 KS motor snažno pruža idealnu kombinaciju performansi vodećih u klasi i superiornu elastičnost pri niskim brzinama.

8-BRZINSKI AUTOMATSKI MJENJAČ

Svi benzinski i dizelski motori potpuno novog Discoveryja upareni su s naprednim, elektronski kontroliranim ZF 8 brzinskim automatskim mjenjačem, kojeg su Land Roverovi inženjeri konstruirali kako bi postigli uglađene promjene stupnjeva prijenosa i izrazito brzu reakciju. S osmero blizu postavljenih stupnjeva prijenosa izmjene brzina gotovo su neprimjetne.

INOVATIVNA TEHNIČKA RIJEŠENJA

Jedinstveni Terrain Response sustavi omogućavaju vozaču optimizirati motor, mjenjač, centralni diferencijal i podvozje kako bi savladao zahtjeve terena biranjem jednog od lako prepoznatljivih načina vožnje. Opcijski sustav Terrain Response 2 još je bolji zato što nadgleda uvjete vožnje i automatski bira odgovarajuči način vožnje.

All Terrain Progress Control (ATPC) je vrhunski opcijski sustav koji omogućava vozaču da postavi i zadrži konstantnu brzinu u zahtjevnim uvjetima. Radeći kao cruise control, sustav funkcionira pri brzinama između 2 i 30 km/h pomažući održati potpunu koncentraciju u upravljanju i pronalasku pravog puta između prepreka.

Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) nadgleda dinamiku vozila i intervenira u slučaju da vozilo ne odgovara zahtjevima vozača. Doprinosi tomu da novi Discovery pruži povezanu, uravnoteženu i stabilnu vožnju. U ovakvoj vožnji uživat ćete kako na cesti, tako i izvan nje.

INFOTAINMENT SUSTAVI

InControl Touch Pro sustav najnovije generacije hardvera i softvera podiže povezanost i zabavu na najvišu razinu. HD-zaslon 10″ na dodir dostupan kod HSE i HSE Luxury modela omogućava vam brzu i neposrednu povezanost i informiranje. Omogućavajući bogat, privlačan vizualan i audio doživljaj za vozača i suputnike, na raspolaganju je i 10 GB memorije za pohranu HD filmova ili oko 2 000 pjesama, kao i USB utor i utičnica za napajanje.

Na raspolaganju su vam 4 audio sustava – Land Rover System sadrži 6 zvučnika dok poboljšana verzija ovog sustava nudi 10 zvučnika. Također, ostvarena je suradnja s tvrtkom Meridian™, s kojom su razvijena dva napredna sustava za potpuno novi Discovery. Verzija s 380 W ima 10 zvučnika dok Surround Sound sustav s 825 W ima 16 zvučnika i subwoofer.

Istaknimo neke od pametnih riješenja za pomoć i sigurnost pri vožnji: Head-up zaslon, Park Assist, Kružni sustav kamera, Pomoć pri održavanju trake, Samostalno hitno kočenje…

Tu su još opcije aktivan ključ, grijana sjedala, otvaranje prtljažnika pokretom i još mnogo, mnogo toga.

Više pojedinosti potražite na http://croatia.landrover.com/discovery.

Komentiraj