VIDEO: KYRGIOS SHOW Donna Vekić, Stan Wawrinka, Kokkainakis i – ekspresna kazna ATP-a

Minas Panagiotakis/Getty Images

Tenisač Nick Kyrgios ponovno napada – a ovoga su puta svjetski komentatori mišljenja kako je otišao predaleko. Drski 20-godišnjak iz Australije slavio je nad dvostrukim Grand Slam pobjednikom Stanom Wawrinkom, nakon što je Švicarac predao meč drugog kola ATP turnira u Montrealu zbog ozljede leđa.

U drugom je setu Kyrgios Wawrinki u prolazu dobacio: “Kokkinakis ti je prasnuo curu. Žao mi je što ti to moram reći, stari”. Kokkainakis je dobar prijatelj Kyrgiosa, a prošle je godine igrao je mješovite parove s hrvatskom tenisačicom Donnom Vekić, na koju Australac misli u opaski Wawrinki. Vekić, inače, već neko vrijeme prozivaju kako je u vezi s Wawrinkom.

Njegovu su izjavu ‘pokupili’ mikrofoni na terenu, iako se činilo kako Wawrinka u prvi tren nije čuo Australca. Ovakve su izjave česte u drugim sportovima, ali ne i u tenisu.

https://vine.co/v/edtZtXeBM57

Bijesni Wawrinka, koji se ranije ove godine razveo od supruge Ilham, rekao je kako se suočio s Kyrgiosom u svlačionici i pozvao ATP da poduzmu neke akcije.

“Nema potrebe za ovim načinom ponašanja na ili izvan terena i nadam se kako će ATP nešto napraviti”, napisao je na Twitteru Wawtinka. “Takve riječi nisu samo neprihvatljive već i nevjerojatne”.

Kyrgios, s druge strane, kaže kako ga je Švicarac isprovocirao. “Bio je dosta riječit. Ne znam zašto sam to rekao, desilo se u momentu. Ne znam jednostavno sam to rekao”, rekao je Kyrgios u televizijskom inervjuu nakon meča. “Definitivno sam osjetio tenzije večeras”, dodao je.

I Wawrinkin trener Magnus Norman kritizirao je Australca. “To je bilo vrlo, vrlo, vrlo, vrlo nisko, Nick”, napisao je na Twitteru. “Nadam se da oko sebe imaš ljude koji će te naučiti stvar-dvije o životu”.

ATP kaznio Kyrgiosa

ATP je novčano kaznio Australca Nicka Kyrgiosa zbog ‘uvredljivih izjava’ Stanu Wawrinki. Teniska organizacija nije objavila iznos kazne, ali su u priopćenju kazali kako će ona izaći u javnost kada bude dostavljena Australcu.

Prema pravilniku ATP-a, najveća kazna za verbalno vrijeđanje i nesportsko ponašanje je deset tisuća dolara.

Komentiraj