VIDEO: Kultni slovenski Demolition Group u Tvornici kulture

Primoz Korosec

Kultna slovenska grupa Demolition Group nastupit će u Tvornici kulture u petak (22.09.) u 21 sat.

Demolition Group već tridesetak godina slove za jedan od najzanimljivih slovenskih rock bendova zbog svog originalnog glazbenog i liričkog izraza, a njihovi koncerti su ‘njihovo najjače oružje’, što ćemo uskoro moći i provjeriti, jer nakon izlaska albuma slijedi i promocijska turneja u sklopu koje će održati koncerte i po republici Hrvatskoj.

Braća Matjaž i Jože Pegam, osnivači Demolition Group, od 1982. do 1985. godine svirali su i u grupi Laibach te neke stvari što se njihove svirke tiče postaju nam i jasnije.

Posljednji album ‘Zlagano sonce’ nastao je u drugoj polovici 2015. godine, a snimljen je u poznatom samoborskom studiju Podmornica gdje su Demolition Group snimili i svoj prethodni album ‘Planet stracev’, miksali live album ‘Na živo!’ i snimili album ‘Sinnscapes’ side projekt Sintetic Liquid braće Pegam. Album su objavili samostalno za izdavačku kuću Sintetic production, a distribuciju je odradio Dallas Records.

Ulaznice za koncert grupe nastale 1985. godine na pepelu znamenitog post ska/punk benda Gast’r’bajter’s već možete nabaviti u pretprodaji.

Službena prodajna mjesta:

Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
www.entrio.hr

Komentiraj