VIDEO: KRITIZIRAN ZBOG PJESME “Balaševićeve pjesme vrijeđaju inteligenciju, na najgnjusniji način psuje i vrijeđa Boga”

Nastup Đorđa Balaševića u Novom Pazaru podigao je dosta prašine nakon što su internet portali bliski sandžačkom muftiji Muameru Zukorliću oštro kritizirali Balaševićev koncert, poručujući da se na taj način ‘truje omladima jer njegove pjesme vrijeđaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir”, piše Blic.

Portal Sandžakpress navodi kako su Blaševićevu karijeru obilježili skandalozni tekstovi kojima je ‘žario srca komunista svog vremena kako bi se dočepao vrha glazbene scene’. Posebno ističu pjesmu ‘Pesma o tetku’, za koju kažu kako je pjesma o psovanju Boga. “U njoj na najgnjusniji mogući način psuje i vrijeđa Stvoritelja svjetova, Boga Uzvišenog”, piše Sandžakpress.

Ipak, Balašević je bez ikakvih problema nastupao u brojnim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni s pretežno muslimanskim stanovništvom. Stanovnici Novog Pazara ne osvrću se previše na pisanja spomenutog portala, a interes za Balaševićev koncert je nezapamćen.

Koncert je na rasporedu 23. studenog, a zbog velikog interesa Organizatori najavljuju mogućnost održavanja i drugog koncerta.

Komentiraj