Izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan odgovorio je dvostrukom pobjedniku Australian Opena u parovima Mati Paviću, koji je ustvrdio kako godinama ne dobija pozivnicu za nacionalnu vrstu, te rekao da ni ne želi nastupiti za nju dok je Krajan izbornik, javlja HRT (VIDEO)

Ne znam što reći, ponavljam se već valjda 20. put u ovih par godina. Mate svaki put ima pozivnicu, ja ga trebam, moj je zadatak pozvati ga jer je igrač kojeg trebam u timu. No svaki put sam došao do odbijanja i nemogućnosti bilo kakve komunikacije s njegove strane. Nisam nikad osjetio nikakvu želju s njegove strane nakon tog nesporazuma koji se dogodio prije par godina da želi neke stvari promijeniti. U Davis Cup tih tjedan dana imamo neka svoja pravila po kojima funkcioniramo, imamo jedan teren, ne četiri-pet kao na turnirima gdje dečki mogu trenirati cijele dane, imamo limit koliko sati dečki mogu trenirati. Njemu se tu neke stvari nisu sviđale, ali to je pravilo koje svi u Davis Cupu poštuju, a on ga nije htio ni želio poštovati i ja sam bio primoran jedanput ga ne pozvati zbog toga. Nakon toga on nikad više nije promijenio svoje mišljenje, valjda i dalje stoji kod toga da pod tim uvjetima ne želi biti u ovoj ekipi, rekao je Krajan.

O uspjhu hrvatskih tenisača u Melbourneu kaže: Tri finala, puno više od toga ne može. Nadali smo se da Marin može dobiti Federera i pokazati dobu igru, biti ravnopravan i doći do neke šanse. Nažalost, početak petog seta mu je prebrzo otišao iz ruku i to se pokazalo presudnim, dodao je.

O kanadskoj reprezentaciji: Treba raspektirati protivnika, bilo tko da je s druge strane. Slabiji su bez Raonića 20 ili 30 posto, no podloga nam ide na ruku. Čiliću je to mali minus, ali njima je još veći minus, zato smo stavili tu podlogu koja njima još manje odgovara. Imaju mladog Šapovalova koji je u naletu, mladi igrači su vrlo opasni u Davis CUpu, žele se dokazati, vidjeli smo to kod našeg Ćorića. Imaju i mladost i starost i iskustvo, zaključio je izbornik.

Komentiraj