hina

VIDEO: KOMEMORACIJA ZA PRALJKA Hoće li se pojaviti Grabar Kitarović, Plenković, ministri,…?

“Hrvatski generalski zbor organizira komemoraciju za pokojnog general-pukovnika Slobodana Praljka u ponedjeljak 11. prosinca 2017. godine. Komemoracija će se održati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 12:00 sati.

Sveta misa zadušnica će se održati istoga dana u crkvi Sveta Mati Slobode – Župa Duha Svetoga na Jarunu s početkom u 15:00 sati.

Upis u Knjigu sućuti moguć je i nadalje u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora, Jurja Habdelića 2 na Gornjem Gradu narednih dana od 11:00 do 19:00 sati. Knjiga sućuti je otvorena do nedjelje 10. prosinca 2017. godine u 15:00 sati”, stoji u objavi i pozivu Hrvatskog generalskog zbora.

No, s govorima i svijećama za Slobodana Praljka, koji se cijanidom ubio nakon što mu je potvrđena prvostupanjska presuda od 20 godina robije ne slažu se svi pa će u Zagrebu biti organizirano paljenje svijeća za žrtve zločina HVO-a.

U Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u kojoj Hrvatski generalski zbor sutra održava komemoraciju Slobodanu Praljku, haškom osuđeniku za ratni zločin, svi uzvanici možda neće ni stati.

“Mi smo predvidjeli, ako bude veći broj ljudi, da će biti i videozidovi vani i u dvorani, svi ne stanu pa da ljudi mogu vidjeti kako se i što događa u samoj dvorani”, rekao je Pavao Miljavac čije riječi prenosi N1 televizija (VIDEO).

A hoće li se u gužvi naći netko od dužnosnika, još nije poznato. Stvar je delikatna, sklizak teren za aktivne političare ukoliko odaju počast nekome pravomoćno presuđenom za tako teška djela koja su se stavila na teret pokojniku. Treba podsjetiti da je po ustavnom zakonu Haaški sud dio hrvatskog pravnog poretka.

“Mi nismo nikoga posebno pozivali, znači to je na volju svakog od njih, hoće li doći netko ja ne znam, mi ćemo neko vijeme držati rezervirana mjesta ako bi slučajno netko od dužnosnika došao”, kaže Miljavac.

Zna se da je policija najavila posebnu regulaciju prometa, dio cesta bit će zatvoren pa je ZET za uzvanike osigurao parkiralište i prijevoz autobusima.

Komentiraj