VIDEO: KOBNI AEROMITING U SUSSEXU Zrakoplov pao na nekoliko automobila, sedam mrtvih, pilot preživio

Zrakoplov Hawker Hunter udario je u nekoliko vozila nakon pada na aeromitingu u Shorehamu u zapadnom Sussexu, javlja BBC, pri čemu je na mjestu poginulo sedam osoba. Daily Mail javlja kako je pilot zrakoplova preživio.  Pilot se u posljednji trenutak katapultirao iz aviona i nalazi se u bolnici.

Reuters piše kako je jedan muškarac prevezen je u bolnicu u kritičnom stanju. Drugi je zadobio manje ozljede, a desetero ljudi pomoć je pružena na mjestu događaja.

Avion se srušio na nekoliko vozila u blizini autoceste, koja je nakon nesreće zatvorena za promet. Jedan od svjedoka rekao je kako je avion izvodio akrobacije, ali jedan manevar nisu uspjeli dovršiti i pali su na zemlju. Policija je kazala kako se zrakoplov zaustavio u grmlju.

“Hawker Hunter T7 započeo je svoj let, uspeo se na visinu i započeo svoju akrobaciju. Tada sam pomislio kako ide prenisko. I završio je na zemlji, ili u velikoj blizini autoceste koja prolazi pokraj zračne luke”, ispričao je svjedok.

“Čuo se strašan zvuk, a potom smo vidjeli plamen i gusti dim koji se izdizao sa zemlje”, dodao je.

Ovo je drugi incident na aeromitingu u Shorehamu u posljednjih nekoliko godina. U rujnu 2007. godine kaskader James Bonda, 49-godišnji Brian Brown je poginuo kada je u upizorenju bitke za Britaniju pao u zrakoplovu Hurricane iz Drugog svjetskog rata.

Komentiraj