VIDEO Kako je egipatski otmičar aviona prošao kroz kontrolu na aerodromu

Ciparski sud stavio je u srijedu u pritvor na osam dana Egipćanina koji je uz pomoć lažnog pojasa s eksplozivom oteo avion EgyptAira, primoran sletjeti na otok u Mediteranu.

Tih će osam dana dozvoliti policiji da istraži tu otmicu aviona sa sretnim krajem za 55 putnika i članova posade, živih i zdravih.

Policija je na sudu navela da bi Seif al-Din Muhamed Mustafa (58) mogao biti optužen za otmicu aviona i osoba s ciljem odvođenja u nepoznatom smjeru, prijeteće ponašanje i druga djela koja krše protuteroristički zakon.

Objavljena snimka kontrole na aerodromu

Podsjetimo, otmičar je pod izlikom da nosi eksplozivni pojas primorao pilota Airbusa A-320 nacionalne tvrtke EgyptAir na liniji Aleksandrija – Kairo da se uputi na Cipar, 500 kilometara od egipatske obale. Uslijedilo je šest sati napetosti u zračnoj luci Larnaka za 55 putnika i članova posade koji su postepeno oslobađani. Pirat je zahtijevao da njegova supruga, Cipranka s kojom ima više djece, dođe u zračnu luku da joj preda pismo. Seif al-Din Muhamed Musafa živio je na Cipru do 1994. godine.

U međuvremenu se na internetu pojavila snimka na kojoj se vidi kako Seif al-Din Muhamed Mustafa prolazi kroz putničku kontrolu na aerodromu.

Komentiraj