Japanski bubnjari Za Ondekoza nastupit će u srijedu, 28. rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje će izvesti svoj jedinstveni performance u kojemu objedinjuju posebnost bubnjanja na japanskim taiko bubnjevima s trčanjem i plesom.

Za Ondekoza je jedinstvena grupa na svijetu, ne samo po specifičnosti taiko bubnjanja, već prvenstveno po životnoj filozofiji članova.

Grupu je 1969. osnovao Tagayasu Den na japanskom otoku Sado i njeni su članovi od
početaka živjeli i trenirali zajedno te stvorili revolucionaran i jedinstven show u svijetu, koristeći kao osnovu taiko bubnjeve. Revolucionaran po povezivanju tri aktivnosti – trčanja, bubnjanja i plesa, u tzv. maraton performansima.

Svjetski debi, grupa je održala 1975. godine, kada su se članovi, nakon trčanja Bostonskog maratona, popeli na pozornicu i nevjerojatnom energijom zasvirali bunjeve. Takvi performansi su rodili ideju o maraton turnejama. Prva je započela 1990. godine, a završila je nakon tri godine sa 355 (!) održanih predstava i 14910 pretrčanih kilometara. Prva maraton turneja po rodnom Japanu započela je 2001. godine, u spomen na preminulog osnivača Tagayasu Dena. Njegovi učenici i sljedbenici pretrčali su 600 kilometara od otoka Sado do planine Fuji, na čije se obronke preselilo sjedište grupe.

Za Ondekoza bubnjari kontinuirano postižu uspijehe, a njihov put traje i danas kada trče i bubnjaju po čitavom svijetu!

Ulaznice potražite na www.lisinski.hr i na blagajni KD Lisinski.

Komentiraj