Tvrtka Jana osigurala je donaciju udruzi STAR iz Petrinje kroz prijevoz toplih obroka i lijekova te fizičku pomoć u kućanstvu, čime se doprinosi poboljšanju kvalitete svakodnevnog života starijih i nemoćnih osoba iz tog kraja.

Iako je onima najranjivijima među nama – starijim i nemoćnim osobama– pomoć najviše potrebna, njihov se glas rijetko čuje. Ovo se ne odnosi samo na potrebu za hranom i lijekovima – usamljenost i osjećaj izoliranosti iz zajednice među glavnim su problemima koji muče pripadnike treće dobi, posebice u udaljenijim i ruralnim krajevima. Na području Grada Petrinje i okolnih sela pomoć već niz godina osigurava Udruga za pomoć i njegu starim i nemoćnim osobama ‘STAR’, čije je napore prepoznala i Jana ‘Voda s porukom’.

Kroz humanitarni projekt simboličnog naziva ‘Volim svoj dom’, kao treći u nizu ovogodišnjih humanitarnih projekata, Jana ‘Voda s porukom’ svojom je donacijom osigurala primjereno vozilo za dostavljanje potrebnih namirnica i prijevoz nemoćnih osoba do zdravstvenih ustanova. Marljivo prikupljene Janine kapljice na ovaj su način udruzi STAR olakšale njihove napore da svojim starijim sugrađanima povećaju socijaliziranost, samopouzdanje i kvalitetu života.

Humanitarni duh Jane ‘Vode s porukom’ prepoznali su i glumica Lana Barić te istaknuti paraolimpijac Mihovil Španja, koji su se drage volje uključili u akciju dijeljenja toplih obroka do kućnih pragova. Uz hranu i lijekove Mihovil kojeg ni invaliditet nije spriječio u osvajanju brojnih trofeja i Lana donijeli su osmijeh, pozitivno ozračje i poruku da nitko od nas nije sam i napušten. Ono što u svakodnevnoj utrci za obavezama zaboravljamo, poručili su Mihovil i Lana, jest da ponekad topla riječ i nekoliko trenutaka odvojenih za razgovor znače neizmjerno više no što u prvi tren slutimo.

A da samo ljubav mijenja svijet i da srce ne poznaje granice ovom je akcijom još jednom dokazala i Jana ‘Voda s porukom’, na čijoj web stranici www.vodasporukom.com posjetitelji mogu pomoći u prikupljanju kapljica za nove humanitarne projekte.

Jer za pomoć potrebitima svaka je kapljica bitna!

Komentiraj