VIDEO: Jakov Surać prijetio novinaru Hrvoju Bajlu kojeg je lani pretukao i slomio mu ruku

Jakov Surać, bivši nogometaš NK Zadar, koji je na Općinskom sudu u Zadru zbog fizičkog napada na novinara Nacionala Hrvoja Bajlu nepravomoćno osuđen na 10 mjeseci zatvora, uvjetno,  s rokom kušnje od tri godine, u ponedjeljak poslijepodne ponovno je  izazvao incident s Bajlom. Ovoga puta nije bilo fizičkog kontakta već se radilo o incidentu tijekom vožnje automobilom Ulicom Kneza Branimira u Zadru koji je Bajlo prijavio policiji, a nacional. hr donosi i video snimku događaja.

Posted by Hrvoje Bajlo on Monday, September 30, 2019

Tijekom vožnje Surać je primjeto da je Bajlov automobil iza njega te je svojim automobilom usporio vožnju, otvorio lijevi prozor i prijeteći gestikulirao. Kako je Bajlo prijavio policiji,  Surać je najprije gestikulirao srednjim prstom prijetnju, a potom i  desnom rukom, što je Bajlo vidio gledajući u Suraćev automobil ispred sebe. Isto je ponovio više puta pokazujući srednji prst i gestikulirajući objema rukama, a kad su oba automobila prošla prvo raskrižje Bajlo je uspio dohvatiti mobitel i počeo snimati. Surać je i dalje vozio sporo i nastavio s prijetećim gestikulacijama objema rukama unutar  automobila i kroz prozor što je zabilježeno na video snimci koju je dobila i policija, a Bajlo ju je objavio i na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Surać je prošle godine novinaru Nacionala Hrvoju Bajli u napadu nanio teške ozljede, pri čemu mu je slomio i ruku, a na zadarskom Općinskom sudu uvjetno je osuđen, no presuda još nije pravomoćna. Bajlo je pišući za Nacional i ZADAR News objavio niz članaka o Božidaru Kalmeti i Zdravku Livakoviću pri čemu je ukazivao na povezanost Suraća, inače predsjednika Nadzornog odbora NK Zadar, i Kalmete i Livakovića.  Unatoč tome i postojanju audio snimke sa sjednice Nadzornog odbora NK Zadar, koju je Nacional u to vrijeme objavio, i iz koje je posve jasna povezanost Suraća i Kalmete, Surać je tijekom sudskog postupka tvrdio da Kalmetu ne poznaje. Sa Livakovićem je Surać bio poslovno povezan što je i sam priznao u jednom od intervjua, a na sudu je potvrđeno.

Prema informacijama koje je dobio nacional.hr Surać je, nakon što je Bajlo neugodni događaj prijavio policiji, ispitan u policiji, a o slučaju koji se može okarakterizirati kao prijetnja, trebalo bi dalje odlučivati Državno odvjetništvo.

Komentiraj