VIDEO: ISKUSTVO ŽENE KOJA SE PRIDRUŽILA ISIS-U ‘Žele samo žene, novac i moć, daleko su od islama’

Nurshadrina Khairadhania iz Indonezije imala je samo 17 godina kada je nagovorila cijelu obitelj da odu u Siriju i pridruže se ISIS-u, javlja Associated Press.

Sve informacije o ISIS-u pronašla je na internetu. Militanti su tvrdili da će im “pružiti sve potrebno za život”, uključujući otplaćivanje obiteljskih dugova, besplatnu zdravstvenu njegu za djevojke te obrazovanje. Pozvali su ih da “žive u savršenom muslimanskom društvu, kakvo bi ono trebalo biti”.

Većina članova obitelji ostvarila je plan i kroz Tursku stigla u al-Raku. No ubrzo nakon toga, shvatili su da su pogriješili. Slobodne žene i djevojke bile su prisiljene na udaju za teroriste, a svi muškarci su se morali pridružiti borcima.

Khairadhania je ispričala da su muškarci u al-Raki prisiljeni pohađati tečaj o borbi za ISIS. Ako se odbiju pridružiti vojsci, završe u zatvoru. Žene i djevojčice smještene su odvojeno od muškaraca te ne smiju kontaktirati ni s muškim članovima obitelji.

Militanti smiju odabrati bilo koju za suprugu, čak i ako se nisu upoznali. Dodala je da je jednogodišnje dijete njene sestre stavljeno na popis “dostupnih slobodnih supruga”.

“To je ludo. ISIS želi samo tri stvari: žene, novac i moć. Ponašaju se kao bogovi i stvaraju vlastite zakone. Jako su daleko od onoga što islam predstavlja”, rekla je Khairadhania dodavši da se užasno kaje zbog svoje odluke o odlasku u Siriju.

Komentiraj