VIDEO: IKONA AMERIČKIH KONZERVATIVACA Sarah Palin podržala Trumpa

Bivša republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a Sarah Palin podržala je milijardera Donalda Trumpa u utrci za republikansku nominaciju za predsjednika SAD-a, objavio je u utorak New York Times.

“Ponosna sam što mogu podržati Trumpovu kandidaturu za predsjednika SAD-a”, poručila je Palin u izjavi koju je objavio Trumpov tim.

Palin se na izborima 2008. godine natjecala za mjesto potpredsjednice SAD kao zamjenica republikanskog kandidata Johna McCaina, no nije uspjela jer je na tim izborima pobijedio demokratski kandidat Barack Obama. Unatoč porazu, postala je jednom od ikona američkih konzervativaca, koju posebno podupire ultrakonzervativni Tea Party pokret.

“Vrlo sam počašćen što sam dobio Sarahinu podršku. Ona mi je prijateljica i osoba visokih kvaliteta prema kojoj osjećam veliko poštovanje. Ponosan sam što imam njezinu potporu”, istaknuo je Trump u službenoj izjavi za javnost.

Podrška Sarah Palin mogla bi pomoći kontroverznom milijarderu uoči početka stranačkih predizbora u Iowi, gdje se očekuje velika bitka između Trumpa i teksaškog senatora Teda Cruza.

Zanimljivo je da je Palin prije četiri godine podržavala Cruza u utrci za senatorsko mjesto, na čemu joj je on zahvalio i nakon vijesti da sada podržava Trumpa.

“Volim  Sarah Palin. Bez njezine potpore, ne bih bio u Senatu.  Bez obzira što ona radi 2016. uvijek ću biti njezin fan”, objavio je Cruz na svom twitteru.

Komentiraj