VIDEO: I dalje onečišćen zrak u Slavonskom Brodu, rješenje na vidiku?

pixabay

Slavonski Brod ulazi u devetu jesen i zimu s neriješenim problemom onečišćenja zraka.

Glavni  krivac je rafinerija nafte u susjednom Bosanskom Brodu, što dodatno otežava rješavanje tog ekološkog problema. Slavonskobrodske udruge najavljuju paklenu jesen u borbi za čist zrak. Danas su se sastali s pomoćnikom ministra zaštite okoliša, javlja HRT (VIDEO).

Ono što ih najviše zanima je nazire li se kraj borbi za čist zrak. Devet godina se trude, ali je i dalje zrak u drugoj kategoriji po čistoći.

Mladen Sudar iz Građanske inicijative za čisti zrak je rekao da je nakon devet godina i sedam ministara već vesela vijest da je gospodin Čizmek došao pripremljen i da je znao odgovoriti na postavljena pitanja. “Jer smo dosada uvijek počinjali ispočetka. Sastanak je prošao u dobrom tonu i ozračju”, rekao je.

“Nismo dobili konkretne odgovore. Gospodin Čižmek nam je prenio da će u 10. mjesecu ministar zaštite okoliša doći u Slavonski Brod i donijeti katastar onečišćivaća koji čekamo već preko godinu dana te prijedloge riješenja za rafineriju. Mi se stvarno nadamo da će to biti konačni pomak prema konačnom riješenju”, ustvrdio je.

Pozvao je sve građane Slavonskog Broda da sudjeluju u humanitarnoj utrci “Za zdravlje i za čist zrak”

Komentiraj