ZG ADVENT RUN - RUN CROATIA

VIDEO: HUMANITARNI ZAGREB ADVENT RUN Više od 1300 kostimiranih radosnih trkača

Održalo se drugo izdanje zagrebačke adventske utrke na 5 i 10 kilometara ‘Zagreb Advent Run’. Zbog toga je promet gradskim središtem bio posebno reguliran od 8 do 12,30 sati, javio je HRT (VIDEO).

Start i cilj utrke su bili u ulici Isidora Kršnjavog pred hotelom The Westin, a sudjelovalo je oko 1.300 natjecatelja koji ukazuju na značaj održavanja tjelesna forme u vrijeme kada se pretjeruje u jelu (i piću).

Zagreb, 10.12.2017 – U sklopu ovogodišnjeg tradicionalnog zagrebačkog Adventa na gradskim ulicama i trgovima održan je prvi “Zagreb Advent Run”, kostimirana utrka humanitanog, zdravstvenog i turističkog karaktera. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Pobjednik utrke na 5 kilometara je slovenski trkač Aleš Zver s vremenom 16 minuta i 34
sekunde, a u ženskoj konkurenciji na istoj relaciji najbrža je bila hrvatska trkačica Anda
Tomaš s vremenom 19:24. Na 10 kilometara najbrži su bili hrvatski trkači, od muškaraca Ivan Maletić s vremenom 33:55, a od žena Sanja Grgić s vremenom 42:16.

Trkače je na startu pozdravio izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice za sport i zdravstvo. Među trkačima i navijačima moglo se vidjeti i brojne poznate osobe, poput televizijske voditeljice Nevene Rendeli koja je utrku trčala zajedno sa suprugom, dok je trkače navijanjem podržala i Doris Pinčić Rogoznica.

Utrka je imala i humanitarni karakter jer se prikupljao novac za pomoć udruzi ‘Ljubav na djelu’ roditelja djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Utrku su podržale i mnoge hrvatske tvrtke – Hrvatska elektroprivreda, Tele2, Gradska plinara Zagreb – Opskrba, Klinika Svjetlost i mnoge druge.

“Došli smo podržati ovu hvalevrijednu akciju. Doveli smo i kinezologa i nutricionisticu, a neki od naših djelatnika su aktivni sudionici tvrtke. Dolazimo iz preventivne ustanove i naš moto je’Ono što radiš to trebaš i živjeti’. U ovim božićnim danima želimo poručiti da se družiti treba, stolovi trebaju biti puni i obitelji trebaju biti na okupu, ali valja pronaći zlatnu sredinu u svemu. Ne treba zanemariti tjelesnu aktivnosti i pravilnu uravnoteženu prehranu”, rekla je voditeljica Štamparovog Centra za preventivnu medicinu prim.mr.sc. Branislava Resanović.

Dijelom sredstava prikupljenih utrkom pomoći će se rad udruge roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Ljubav na djelu“. “Mi kao roditelji djece oboljele od malignih bolesti jako smo ponosni što smo bili dio ovogodišnje utrke, jer Zagreb Advent Run promovira pozitivan način razmišljanja i zdrav život. Zdravlje je svima nama najbitnije“, poručila je Ljiljana Vuletić, predsjednica Udruge.

“Utrka je završila, nastupilo je 1523 trkača, obišao sam stazu biciklom i komunicirao s trkačima, svi su prezadovoljni atmosferom. Iduće godine radimo još veći event, mislim da smo podigli standard za ovakve utrke. Opravdat ćemo to u idućoj godini i organizirati još bolju utrku”, poručio je suosnivač organizatora utrke Run Croatia i idejni začetnik Zagreb Advent Runa Berislav Sokač.

Komentiraj