VIDEO: HTI CONFERENCE Zdravstveni turizam jedan je od najperspektivnijih turističkih proizvoda

Gotovo 400 sudionika iz 48 zemalja svijeta, među kojima su i predstavnici nekih od najjačih svjetskih tvrtki-kupaca, organizatora zdravstveno-turističkih putovanja te osiguravatelja koji se bave tim poslovima okupilo se na vodećem međunarodnom skupu o zdravstvenom turizmu u Europi – 8. HTI konferenciji. 

Kroz prezentacije, panele i radionice, okupljeni raspravljaju, pokušavaju odgovoriti na pitanja i nastoje poboljšati razinu specifične grane turizma koja još nije dosegla sve svoje mogućnosti.

“Zdravstveni turizam jedan je od najperspektivnijih turističkih proizvoda, što je istaknuto i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma”, rekao je Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma, otvarajući konferenciju.

“U hrvatskom se turizmu ove godine ulaže oko 940 milijuna eura, a još oko 300 milijune eura investicija spremno je za segment zdravstvenog turizma po donošenju zakonskih izmjena. Potencijal za to je veliki u cijeloj zemlji, a takvu ponuda podržavaju i državne institucije, tim više što u turizmu može donijeti i produljenje sezone na praktički cijelu godinu, što je i cilj turističkih politika”, otkrio je Tonči Glavina. 

“Zagreb je geografski blizu brojnim zemljama, a s dobrom prometnom povezanošću, odličnim medicinskim kadrovima te turističkom i medicinskom infrastrukturom ima potencijala postati još posjećeniji i zbog usluga zdravstvenog turizma”, poručila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

HTI konferencija je i mjesto produktivnog networkinga te dogovora poslovnih poduhvata, što je potvrđeno i objavom kako “Kina najavljuje veliku investiciju u Krapinske toplice”.

“Projekt medicinskog hotela s Kinezima u Krapinskim tek trebamo razraditi, ali smo na dobrom putu, projekcije su napravljene, kao i studije isplativosti, koje su sve dokazale isplativost ulaganja”, objavio je Ernest Svažić, načelnik općine Krapinske Toplice.

“Europa je sve više okrenutu zdravstvenom i medicinskom turizmu. Ove ćemo godine konferenciju imati dva puta, u Zagrebu i u studenom u Bruxellessu, a razmišljamo da uvedemo i treću, jer svi žele na neki način povratiti sjaj europskih lječilišta, bolnica i wellnessa te time i ojačati europski turizam”, rekao je Zdeslav Radovčić, direktor 8. HTI konferencije o zdravstvenom turizmu.

Komentiraj