U zaleđu Vodica buknuo je požar. Vatra se trenutačno širi prema Raslini, no stambeni objekti nisu ugroženi. Gori makija, borova šuma i maslinici. U gašenje je uključeno više od 70 vatrogasaca. U zraku su i dva kanadera i dva Air tractora. Gust crni dim vidljiv je iz Vodica, Šibenika i s otoka šibenskog arhipelaga, javlja HRT (VIDEO).

Oko 18 sati vatra se bila opasno približila kućama u Raslini i gotovo se ništa nije vidjelo od gustog dima.

“Užas, vatra je sa svih strana, prešla je cestu prema Raslini i tamo se ne može proći jer je zatvoreno. Čini se toliko blizu kuća, to je niti 300 metara udaljenosti. Moramo se sada maknuti jer vatra ide prema nama”, kazao je jedan mještanin.

“Cesta Zaton – Raslina je uglavnom blokirana za promet jer je živa vatra s obje strane ceste. Cjelokupni požar ima oblik amebe, što znači da je nepravilan i ima nekoliko smjerova širenja. Tu su zračne snage, ali problem je što se spušta noć pa će se oni morati povući. Vatrogasci uspješno brane Zaton, Raslinu i kuće. Upravo je dignuto i 80 vojnika koji će doći pomoći u gašenju. Jedino nebi bilo dobro da okrene jak vjetar”, kazao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta

 

Komentiraj