Na najvećoj globalnoj konferenciji za partnere, HP Reinvent, tvrtka HP Inc. predstavila je svoju viziju rješenja za različite stilove rada i života s novim vrhunskim prijenosnim računalima za komercijalnu upotrebu i ‘sve u jednom’ računalima (AiO) te inovativnim zaslonima i dodatnom opremom.

Kako se radno mjesto i pristup radu mijenjaju, nova serija HP Elite 1000 i rješenja za suradnju omogućuju veću produktivnost, inspiraciju i razmjenu ideja izvan okvira tradicionalnog ureda. Predodžba o tome gdje i kako radimo ubrzano se mijenja kako se 54% posla obavlja izvan ureda (1), a očekuje se da se vrijeme provedeno u kućnom uredu poveća za 150% u dvije godine (2). Taj razvoj predvodi sve veća radna snaga milenijske generacije. Oko 88% predstavnika te skupine očekuje integriranje tehnologije u posao i život (3). Oni očekuju da tehnologija poboljša njihovu produktivnost i radne procese, no određena područja kao što je suradnja ne zadovoljavaju – 59% predstavnika milenijske generacije nije zadovoljno postojećim rješenjima (4). Isto tako, ta povećana upotreba tehnologije popraćena je sve većim brojem sigurnosnih pitanja: broj napada na uređaje u krajnjim točkama udvostručio se u zadnjih šest godina (5). Imajući to na umu, HP se posvetio produktivnosti i suradnji, kao i sigurnosti te nove generacije radne snage, bez obzira na to gdje se nalazili.

“Kako tradicionalne granice između posla i privatnog života nestaju, HP nastoji osmisliti rješenja koja korisnicima omogućuju nesmetan prelazak između tih sfera. Nova rješenja za suradnju i najnovija serija računala Elite 1000 uključuju uređaje koji se ističu inovativnom tankom i laganom linijom, iznimnim performansama, vrhunskom sigurnošću i funkcionalnošću, kao i značajkama koje omogućuju bolju suradnju prilagođenu stilu rada i života svakog korisnika“, rekao je Benoit Bonnafy, potpredsjednik odjela Osobni sustavi za poslovne korisnike za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc.

Imajući na umu činjenicu da se posao sve više izmješta iz tradicionalnog ureda, serija HP Elite 1000 osmišljena je za rad i zabavu s uređajima tanke i lagane linije, nevjerojatnih performansi, s najsvjetlijim prikazom zaslona u industriji, koji su dizajnirani za ispitivanja u najtežim uvjetima prema standardu MIL-STD (6).

Serija Elite 1000 optimizirana je za suradnju i povezivanje s ugrađenim tipkama za suradnju koje omogućuju jednostavno upravljanje pozivima jednim dodirom na tipku, certifikatima za Skype for Business, audiosustavom Bang & Olufsen te značajkama HP Audio Boost i HP Noise Cancellation za optimizaciju poziva i videopoziva.

Osim toga, serija Elite 1000 dolazi s aplikacijom HP PhoneWise, jedinim Windows® rješenjem za slanje poruka i pozive s računala koje pokriva iOS i Android™ uređaje (7) za lakši prelazak s jednog uređaja na drugi. Kao HP-ova najsigurnija i najfunkcionalnija računala (8), ti uređaji sadrže HP Sure View, jedini zaslon s integriranom zaštitom od pogleda (9) te značajke HP Sure Start, HP Sure Click (10), Windows Hello i HP Multi-Factor Authenticate (11) s tehnologijom Intel® Authenticate.

Novi proizvodi u seriji uključuju sljedeće:

HP EliteBook x360 1020 G2, najtanje i najlakše konvertibilno računalo za poslovne korisnike na svijetu (12), ima pet različitih načina rada i značajke digitalnog rukopisa za veću produktivnost, dodatnu značajku HP Sure View i najsvjetliji prikaz na prijenosnim računalima za poslovne korisnike (13) s ultrasvijetlim 700-nitnim zaslonom prilagođenim različitim uvjetima osvjetljenja, u zatvorenom ili na otvorenom.

HP EliteBook 1040 G4, najsnažnije ultratanko prijenosno računalo od 14 inča za poslovne korisnike (14), može se nositi s najzahtjevnijim zadacima zahvaljujući četverojezgrenim procesorima Intel® Core™ i7 s tehnologijom vPro™, dodatnim WWAN-om i dugim vijekom trajanja baterije. Nakon što odradi sve dnevne zadatke, uređaj prelazi na prekovremeni rad kao snažna gaming stanica u kombinaciji s akceleratorom OMEN by HP s dodatnim vanjskim grafičkim procesorom.

Vrhunsko računalo HP EliteOne 1000 AiO prvo je ‘sve u jednom’ računalo na svijetu izrađeno za suradnju (15), s web-kamerom od 2 Mpx na obje strane za konferencijske videopozive. To računalo pruža snagu stolnog računala s Intel® Core™ i7 procesorima 7. generacije od 65 W i dodatnom Intel® Optane™ memorijom (predmemorijom). Tri opcije zaslona, koje uključuju FHD zaslon od 23,8 inča, 4K zaslon od 27 inča i zakrivljeni zaslon od 34 inča, pružaju prilagodljiv interaktivan doživljaj konferencijskih videopoziva ili gledanja filmova kod kuće.

Kombiniranje serije računala EliteBook 1000 s odgovarajućim zaslonima i dodatnom opremom ključno je za povećavanje produktivnosti zaposlenika koji su mobilni, ali imaju potrebu i za uredskim okruženjem:

Zaposlenici koji rade na više ekrana oduševit će se najnovijom linijom ekrana HP EliteDisplays koji od sada imaju elegantan trostrani prijelaz koji omogućuje prikaz na više ekrana bez rubova.

Za korisnike u pokretu HP nudi dvije opcije za dodatne priključke, punjenje i povezivanje izvan ureda: HP USB-C Mini Dock i HP USB-C Notebook Power Bank.

Nova HP-ova bežična tipkovnica za suradnju, prva bežična tipkovnica na svijetu za Skype for Business (16), omogućuje jednostavno upravljanje sastancima na Skypeu..

Sastanci su i dalje ključan dio suvremenog radnog mjesta. Čak 65% profesionalaca surađuje više puta dnevno (17). HP prepoznaje važnost suradnje u svakodnevici zaposlenika te dodaje sljedeće značajke koje omogućuju suradnju:

Sprout Pro by HP G2 čini virtualne sastanke interaktivnima, a zajedničko stvaranje jednostavnim pomoću dva dodirna zaslona, prostora za crtanje i pisanje bilješki digitalnim rukopisom i kamere okrenute prema dolje za dijeljenje ili digitalizaciju predmeta.
HP ShareBoard uvodi zaslonsku ploču u digitalno doba s opcijom prikaza unosa na ploči u stvarnom vremenu sudionicima koji nisu prisutni te opcijom izrade digitalne snimke koja se može podijeliti nakon sastanka.

Ekran za konferencijske pozive HP EliteDisplay E273m ima zaslon s certifikatom za Skype for Business koji omogućuje brzo i jednostavno povezivanje na prijenosno računalo za suradnju u pokretu, s audiosustavom Bang & Olufsen, ugrađenim mikrofonom i tipkama za upravljanje pozivima koje su osmišljene za suradnju.

4K zaslon HP LD5512 velik je zaslon od 55 inča koji zadovoljava zahtjeve soba i prostora za sastanke kojih ima sve više u modernim uredima.

Miš s pokazivačem HP Elite predstavlja velik pomak od tradicionalnog miša koji premošćuje granice između digitalnog i fizičkog tijekom konferencijskog poziva, a nudi mogućnost virtualnog pokazivača u stvarnom vremenu za pokazivanje sadržaja na zaslonu u sobi za sastanke i na zaslonima sudionika.

Rad prelazi iz informacijskog u novo doba u kojem zaposlenici više surađuju i stvaraju. Ova najava odražava usku suradnju kojom HP i Microsoft nastoje poboljšati rješenja za suradnju u portfelju najrazličitijih HP-ovih proizvoda za komercijalnu upotrebu. Očekujemo da će te dvije tvrtke nastaviti stvarati napredna rješenja koja uključuju bolju integraciju, funkcionalnost i sigurnost prilikom upotrebe usluge Skype for Business te nastaviti razvijati najavljena buduća rješenja.

“HP osluškuje i odgovara na potrebe korisnika kada je riječ o suradnji na radnom mjestu“, izjavio je Brian MacDonald, potpredsjednik tvrtke Microsoft, Microsoft Teams.

(1) Ispitivanje tvrtke TECHnalysis Research „Workplace of the Future: Progress, But Slowly”, veljača 2017.
(2) Ispitivanje tvrtke TECHnalysis Research „Workplace of the Future: Progress, But Slowly”, veljača 2017.
(3) Jamie Gutfreund, „What Millennials Want In The Workplace (And Why You Should Start Giving It To Them)”, siječanj 2014.
(4) Istraživanje tvrtke Dimensional Research „Collaboration Trends and Technology, A Survey of Knowledge Workers“ iz 2015. pod sponzorstvom tvrtke Alfresco.
(5) Izvješće tvrtke Verizon, 2016 Data Breach Investigations Report, 2016.
(6) Standard MIL-STD: Ispitivanje prema standardu MIL-STD je u tijeku te se provodi na odabranim HP-ovim proizvodima. Ispitivanja nisu namijenjena za potvrđivanje da su ispunjeni uvjeti za ugovor s američkim ministarstvom obrane ni za vojnu primjenu. Rezultati ispitivanja nisu jamstvo budućih performansi u tim uvjetima ispitivanja. Slučajna oštećenja zahtijevaju dodatni paket usluga tehničke podrške HP Accidental Damage Protection.
(7) Od rujna 2017.
(8) Na temelju HP-ovih jedinstvenih i sveobuhvatnih sigurnosnih značajki bez dodatnih troškova i kompleta HP Manageability Integration Kit koji upravlja svim aspektima računala, uključujući hardver, BIOS i softver, uz pomoć alata Microsoft System Center Configuration Manager, dostupnih od studenog 2016. za računala HP Elite s Intel® Core® procesorima 7. generacije, Intel® integriranom grafičkom karticom i Intel® WLAN-om.
(9) Na temelju računala koja su dostupna na tržištu od 1. kolovoza 2016. s hardverski ugrađenim zaslonom sa zaštitom od pogleda. Dostupno samo na računalima HP EliteBook.
(10) Opcija nije dostupna na AiO računalu HP Elite 1000 G1.
(11) Značajka HP Multi Factor Authenticate zahtijeva Intel® Core™ procesor 7. generacije, Intel® integriranu grafičku karticu i Intel® WLAN.
(12) Na temelju značajki konkurentnih konvertibilnih računala koja nisu odvojiva s operativnim sustavom Windows Pro i Intel® Core™ vPro™ procesorima U serije 6. i 7. generacije, dostupnih od rujna 2017.
(13) Na temelju značajki poslovnih prijenosnih računala za komercijalnu upotrebu dostupnih od rujna 2017. koja imaju predinstaliranu enkripciju diska, provjeru identiteta, zaštitu od zlonamjernog softvera i zaštitu na razini BIOS-a, te su prošla ispitivanja prema standardu MIL-STD 810G s dodatnom opcijom spajanja koja uključuje napajanje. Ploča od 700 nita dodatna je značajka koja zahtijeva HP Sure View te se konfigurira pri kupovini.
(14) Na temelju HP-ovog internog ispitivanja ultratankih prijenosnih računala za poslovne korisnike od 14 inča dostupnih od rujna 2017. koja imaju predinstaliranu enkripciju diska, provjeru identiteta, zaštitu od zlonamjernog softvera i zaštitu na razini BIOS-a, te su prošla ispitivanja prema standardu MIL-STD 810G s dodatnom opcijom spajanja koja uključuje napajanje.
(15) Na temelju HP-ove interne analize „sve u jednom“ računala od rujna 2017. koja imaju ugrađene naredbe za konferencijske pozive, podešavanje zvuka glasa, softver za stišavanje pozadinske buke, jakost zvuka > ili = 80 dB (TBC), web-kameru od 1080 px.
(16) Na temelju bežičnih tipkovnica s posebnim tipkama za Skype for Business® dostupnih od srpnja 2017.
(17) Istraživanje tvrtke Dimensional Research, Collaboration Trends and Technology, A Survey of Knowledge Workers, kolovoz 2015.

Cijene i dostupnost

Računalo HP EliteBook x360 1020 G2 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj krajem studenog

Računalo HP EliteBook 1040 G4 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj krajem studenog

‘Sve u jednom’ računalo HP EliteOne 1000 G1 bit će dostupno u Republici Hrvatskoj u studenom

Zasloni HP Elite su dostupni

Ekran za konferencijske pozive HP EliteDisplay E273m bit će dostupan u Republici Hrvatskoj krajem studenog

HP USB-C Mini Dock i HP USB-C Power Bank bit će dostupni u Republici Hrvatskoj krajem studenog

HP-ova bežična tipkovnica za suradnju bit će dostupna krajem listopada

HP-ova rješenja za suradnju bit će dostupna u EMEA regiji u siječnju 2018. godine

Komentiraj