VIDEO: HIT NA HITU Universal oborio sve rekorde po zaradi – ove godine ‘utržili’ 2.113 milijarde dolara

Studio Universal ovih je dana postavio novi rekord u najuspješnijoj godini na američkom box officeu, zaradivši nevjerojatne 2.113 milijarde dolara. Prijašnji je rekord držao Warner Bros. 2009. godine sa zaradom do 2.105 milijarde dolara.

Novi domaći rekord postavljen je zahvaljujući kino hitovima poput ‘Jurskog svijeta’ koji je zaradio 639.8 milijuna dolara, ‘Brzih i žestokih 7’ (147.2 milijuna) ‘Malaca’ (321.1 milijun), ‘Pitch Perfect 2’ (183.8 milijuna) te ‘ Pedeset nijansi sive’ (166.2 milijuna).

Studio je već oborio rekord za najbolju godišnju zaradu na međunarodnim kino blagajnama. Posljednji film Universala ‘Straight Outta Compton’ već se nalazi na vrhu domaćeg box-officea već treći tjedan za redom. Ogroman je to uspjeh za Universal, koji na ljestvici od deset filmova sa bajvećom zaradom u godini ima pet ‘komada’.

‘Jurski svijet’, osim što je najbolji po zaradi, srušio je i rekord sa najboljim vikendom otvaranja, a na broju jedan se zadržao tri tjedna. Trenutno se nalazi na trećem mjestu filmova sa najboljom zaradom – u povijesti.

Do kraja američke ‘kino godine’ ostala su još četiri mjeseca, a Universal će objaviti još šest filmova – ‘The Visit’ M. Night Shyamalana, avanturu ‘Everest’, ‘Steve Jobs’ Dannyja Boylea, ‘Crimson Park’ Guillerma del Tora, ‘By The Sea’ Angeline Jolie te horor-komediju ‘Krampus’.

Komentiraj