Screenshot YouTube

VIDEO: Glazbenik Common uskoro dolazi u Europu

Američki glazbenik Common nakon skorašnjeg koncerta u poznatom Apollo Theateru dolazi u europske gradove u listopadu. Njegova turneja, koja prati novi album snimljen uz podršku suradnika prijatelja glazbenika, je vrlo dobro prihvaćena od publike.

Lonnie Rashid Lynn, Jr. (13.3.1972.) znan pod nadimkom Common Sense poznati je hip-hop glazbenik, glumac, producent i aktivist iz Chicaga.Na sceni se ozbiljnije pojavljuje od 1992. godine s albumom ‘Can I Borrow a Dollar?’, radi na underground projektima, surađuje sa crewom Soulquarians. Pokreće vlastitu etiketu i produkcijsku kuću Think Common Entertainment, no izdaje glazbene materijale i za velike kuće.

Zapaženiji mu je album ‘Like Water for Chocolate’, dobiva Grammy Award godine 2003. za Best R&B Song – “Love of My Life” koju je odradio s Erykah Badu, dobiva drugi Grammy za pjesmu “Southside” (featuring Kanye West). Istaknimo kako je osvojio 2015 Golden Globe Award i 2015 Academy Award za pjesmu “Glory” iz filma ‘Selma’. Glumio je u filmovima: Smokin’ Aces, Street Kings, American Gangster, Wanted, Terminator Salvation, Date Night, Just Wright, Happy Feet Two, New Year’s Eve i Run All Night.

Komentiraj