facebook.com

VIDEO: Glazbenik Common krenuo na turneju

Poznati glazbenik Common je počeo s koncertima sjevernoameričke turneje, koja u rujnu dolazi i u europske gradove.

Uskoro izlazi njegov novi album ‘Let Love’ i čini se kako možemo očekivati brojne suradnje po uzoru na zadnji studijski uradak ‘Black America Again’.

Lonnie Rashid Lynn, Jr. (13.3.1972.) poznatiji pod nadimkom Common Sense poznati je hip-hop glazbenik, glumac, producent i aktivist iz američkog grada Chicaga. Na sceni se ozbiljnije pojavljuje od 1992. godine s albumom ‘Can I Borrow a Dollar?’, radi na underground projektima, surađuje sa crewom Soulquarians. Pokreće vlastitu etiketu i produkcijsku kuću Think Common Entertainment, no izdaje glazbene materijale i za velike kuće.

Zapaženiji mu je album ‘Like Water for Chocolate’, dobiva Grammy Award godine 2003. za Best R&B Song – “Love of My Life” koju je odradio s Erykah Badu, dobiva drugi Grammy za pjesmu “Southside” (featuring Kanye West). Istaknimo kako je osvojio 2015 Golden Globe Award i 2015 Academy Award za pjesmu “Glory” iz filma ‘Selma’.

Glumio je u filmovima: Smokin’ Aces, Street Kings, American Gangster, Wanted, Terminator Salvation, Date Night, Just Wright, Happy Feet Two, New Year’s Eve i Run All Night.

Komentiraj