Poznati glazbenik Common je amabasador edukacijskog projekta ‘Adopt-A-Classroom’.

Inicijativa je namijenjena američkim školama i profesorima, koji bi trebali nadopuniti svoje učionice rekvizitima za nastavu. Zajedno sa svojom majkom dr. Mahaliom Hines posjetio je školu u New York Cityu i uručio donaciju.

Podsjetiom, hip-hop glazbenik je prije dvije godine izdao album ‘Black America Again’ na kojem je odradio odlične suradnje s poznatim glazbenicima.

Lonnie Rashid Lynn, Jr. (13.03.1972.) poznatiji pod nadimkom Common Sense poznati je hip-hop glazbenik, glumac, producent i aktivist iz američkog grada Chicaga. Na sceni se ozbiljnije pojavljuje od 1992. godine s albumom ‘Can I Borrow a Dollar?’, radi na underground projektima, surađuje sa crewom Soulquarians. Pokreće vlastitu etiketu i produkcijsku kuću Think Common Entertainment, no izdaje glazbene materijale i za velike kuće…

Zapaženiji mu je album ‘Like Water for Chocolate’, dobiva Grammy Award godine 2003. za Best R&B Song – ‘Love of My Life’ koju je odradio s Erykah Badu, dobiva drugi Grammy za pjesmu ‘Southside’ (featuring Kanye West).

Istaknimo kako je osvojio 2015 Golden Globe Award i 2015 Academy Award za pjesmu ‘Glory’ iz filma ‘Selma’.

Glumio je u filmovima: Smokin’ Aces, Street Kings, American Gangster, Wanted, Terminator Salvation, Date Night, Just Wright, Happy Feet Two, New Year’s Eve and Run All Night…

Komentiraj