VIDEO: HASANBEGOVIĆ 2012.: “Poraz iz 1945. godine najveća je nacionalna tragedija”

Patrik Macek/PIXSELL

Na Facebook stranici ‘Hrvatska sramota u Ministarstvu kulture’ u ponedjeljak je postavljen video iz 2012. godine u kojem ministar kulture Zlatko Hasanbegović drži govor na pogrebu Mirsada Bakšića, hrvatskog pravnika, umirovljenog brigadira HV-a i bivšeg vojnog tužitelja.

“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine. Za njegov poratni naraštaj, ulazak u javni život značio je odabir između priklanjanja jugokomunizmu i njegovim lažnim protuhrvatskim i protuislamskim vrjednotama, ulaskom u krug privilegirane kaste, ili s druge strane, ostajanja svojim, ali izvan kaste jugokomunističkih pomazanika”, rekao je Hasanbegović.

Podsjetimo, ranije ovog mjeseca tjednik ‘Novosti’ otkrile su tekst koji je Zlatko Hasanbegović pisao za časopis ‘NDH’ 1996. godine. U njemuje današnji ministar kulture veličao ustaški pokret i pisao o granici do Drine.

Hasanbegovićev govor na pogrebu Mirsada Bakšića, 2012Veličanje fašističke Nezavisne države Hrvatske i žaljenje za njenim porazom 1945. nije tek mladenački hir Zlatka Hasanbegovića.

Ovako je govorio 2012. na pogrebu Mirsada Bakšića:

“Rahmetli Mirsad je pripadao onom hrvatskom naraštaju koji je dječačkim očima vidio i doživio našu najveću nacionalnu tragediju i poraz iz 1945. godine. Za njegov poratni naraštaj, ulazak u javni život značio je odabir između priklanjanja jugokomunizmu i njegovim lažnim protuhrvatskim i protuislamskim vrjednotama, ulaskom u krug privilegirane kaste, ili s druge strane, ostajanja svojim, ali izvan kaste jugokomunističkih pomazanika.”

Posted by Hrvatska sramota u Ministarstvu kulture on Monday, February 22, 2016

Komentiraj