Tomislav Šilovinac

VIDEO: Guns’n’Roses u malo drugačijem aranžmanu

Svjetski priznati glazbeni duo tambure i kontrabasa Hojsak & Novosel snimili su spot za pjesmu “Paradise City”. Radi se o kultnom hitu američkog banda Guns’n’Roses.

Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura) su školovani glazbenici, skladatelji, umjetnici koji su zajednički rad po prvi puta javnosti predstavili 2016. godine debitantskim albumom ‘Bow vs. Plectrum’. Album je godinu dana po objavljivanju bio nominiran u četiri kategorije za Glazbenu nagradu Porin, a nakon odsvirane američke turneje vratili su se sa priznanjima američkog kongresa i kalifornijskog senata. Prošle godine imali su čast održati koncert u Europskom parlamentu u Strasbourgu, ove godine osvojili su nagradu Porin za suradnju s Vlatkom Stefanovskim u pjesmi “Divji cvit“.

“Odlučili smo se za pjesmu ‘Paradise City’, jer smo obojica u nekom periodu života slušali ‘Gunse’ i jednostavno nam je pjesma legla uz ono što radimo. Zajedno smo napravili aranžman iz kojeg je onda proizašao i scenarij za spot kojeg je izradio Filip uz pomoć našeg redatelja i snimatelja Josipa Grizbahera”, otkrio je Hojsak.

“Htjeli smo kroz ovaj spot ispričati našu priču, a to je priča o dva glazbenika koja dolaze iz potpuno oprečnih glazbenih pozadina, i koji su, nakon što su se spojili stvorili nešto novo i drugačije. Bilo je vrlo zahtjevno snimiti ovakav video spot, jer zahtjeva puno statista na puno različitih lokacija i sve je moralo biti super organizirano. Spot smo snimali odmah po povratku iz SAD-a”, rekao je Novosel.

U spotu  glavne uloge tumače Ana Marija Lendić i voditelj Frano Ridjan, vojsku statista čine članovi KUD-a Tomislav, Donji Andrijevci,  SKUD-a Ivan Goran Kovačić, Zagreb, Satiričkog kazališta mladih, Slavonski Brod, Tamburaške škole Batorek, Osijek, Dramskog studija za srednjoškolce dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Osijek, HKUD-a  Osijek 1862 kao i mnogi prijatelji dua Hojsak & Novosel.

Redatelj spota je Josip Grizbaher, a direktor fotografije Tomislav Šilovinac.

Komentiraj