Pixabay

VIDEO: “GOLF”SKA STRUJA Arbitraža oko sapunice golf nesuđenog (?) resorta iznad Dubrovnika

Hrvatska se suočava s još jednom arbitražom. Investitor Golf kompleksa na Srđu Međunarodnom sudu za rješavanje ulagačkih sporova u Washingtonu podnio je zahtjev za pokretanje arbitražnog postupka protiv Republike Hrvatske. Kažu kako im se deset godina onemogućava realizacija projekta. Iz grada Dubrovnika poručuju kako investitor vrši pritisak na državna tijela, izvještava dnevnik.hr.

Srđ je opet vruća tema u gradu. Vijest o tužbi i spominjanje stotina milijuna eura odštete neke je građane naljutilo.

A hrvatsko pravosuđe za sada je reklo svoje – u rujnu prošle godine zbog nepravilnosti srušena je Studija utjecaja na okoliš, pa nekoliko mjeseci iza i lokacijska dozvola. Sve to stopiralo je investitora.

Glavni borci za transparentnost na Srđu poručuju kako ovime investitor pokušava ucijeniti Republiku Hrvatsku.

“Ja se nadam da se neće podleći pristiscima ma da kada se kerene u arbitražni postupak mi mislimo da se niti i jedan dokumenat vezan uz projekat gore na Srđu ne smije izdavati”, kaže Nikša Selmani.

MOST čiji je ministar Dobrović srušio spomenutu studiju o utjecaju na okoliš ide i korak dalje.

“Ono čega se bojim da možda ovo nije nekakv i potajni dogovor Vlade i Investitora da pod opravdanjem tih nekakvih milijunskih odšteta da im se izdaju dozvole za ovaj projekt”, kaže saborski zastupnik, Nikola Grmoja.

Komentiraj