Screemshot/YouTube

VIDEO: Video prilozi vezani uz snimanje filma ‘Greben spašenih’

Nakon deset godina, Mel Gibson vraća se u ulozi redatelja, a njegov najnoviji uradak ‘Hacksaw Ridge’ dolazi u studenom. Radi se o emocionalno nabijenom ratnom filmu – radnja se odvija u Drugom svjetskom ratu.

U centru priče je pacifist, vojni bolničar Desmond T. Doss, koji je bez ispaljenog metka spasio 75 vojnika u Okinawi. Doss je čak i odbijao nositi pištolj. Njegovo herojstvo donijelo mu je odlikovanje, prvo koje je dobio jedan ‘neposlušnik’. Dossa glumi Andrew Garfield, a sudeći prema trailerima čini se kako bi film i Garfield mogli biti u lovu na Oscara.

U filmu se pojavljuju i druga holivudska velika imena, poput Terese Palmer, Sama Worthingtona, Luke Bracyja, Vincea Vaughna i Huga Weavinga.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji i zaslužio je desetominutni ‘standing ovation’, što je u Veneciji prilično rijetka pojava.

Negdje na šestoj minuti aplauza, redatelj Mel Gibson i glavni glumci Andrew Garfield, Vince Vaughn, Hugo Weaving, Teresa Palmer i Luke Bracey zaputili su se u publiku kako bi pozdravili i zahvalili gledateljima.

Pogledajte trailere…

https://youtu.be/Icdgne5iGm0

Komentiraj