VIDEO: Francuski stadioni trebaju strože sigurnosne kontrole prije Eura

Nogometni stadioni u Francuskoj trebaju strože sigurnosne kontrole pred Euro 2016, poručio je u ponedjeljak ministar sporta Thierry Braillard koji je pozvao na oštrije mjere nakon nereda na Velodromu u prvenstvenoj utakmici između Marseillea i Lyona. Utakmica je zaustavljena na 20 minuta nakon što su navijači s tribina bakljama i raketama gađali nogometaša Lyona Valbuenu.

“To je neprihvatljivo i mislim da moramo napraviti puno više na području sigurnosnih provjera. Europsko prvenstvo je za šest mjeseci, te pozivam da se ne ponovi scenarij sa Velodroma”, kazao je.

 

  • Mathieu Valbuena dočekan je s neprijateljstvom od strane navijača Marseillea, kluba čije je boje branio osam godina prije nego što je prešao prvo u Dinamo iz Moskve a potom ovog ljeta u Lyon. Navijači su prvo objesili njegovu lutku na tribinama, pa razvili transparent na kojem su ga nazvali izdajicom, a u drugom poluvremenu su u njegovom smjeru bacali staklene boce.

 

“Postoje sigurnosni uvjeti koje treba poštivati, jednostavno ne možete imati staklene boce na tribinama”, dodao je Braillard. Klubovi čiji navijači izazivaju nerede moraju se suočiti s oštrijim kaznama, rekao je predsjednik francuske profesionalne lige Frederic Thiriez koji je sugerirao da je vrijeme da francuska liga razmotri povećanje kazni i oduzimanja bodova.

Euro 2016. igrat će se u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja sljedeće godine. Velodrome, stadion Marseillea, jedan je od deset stadiona na kojem će se igrati utakmice Europskog prvenstva.

Komentiraj