VIDEO: SNOWDEN Medijska konferencija filmske ekipe na Zurich Film Festivalu 2016

facebook.com

Američki redatelj Oliver Stone, glumci Joseph Gordon-Levitt i Shailene Woodley održali su medijsku konferenciju na Zurich Film Festivalu te pričaju o njihovom filmu o zvizdaču Edwardu Snowdenu.

Joseph Gordon-Levitt igra suradnika američke obavještajne službe koji je 2013. godine pobjegao u Rusiju nakon što je na internetu objavio klasificirane dokumente o nadrozu interneta i telefona koje je provodila američka služba NSA.

U filmu Snowden još glume Melissa Leo, Zachary Quinto, Scott Eastwood, Ben Schnetzer i Shailene Woodley.

“To je skriveni podzemni svijet i nitko iz NSA-e o tome javno ne govori”, rekao je Stone na konferenciji za novinare u subotu.

“Radi se o detektivskoj priči koja govori o onome što ne znamo”, dodao je. “Vlada nam cijelo vrijeme laže i ono što radi je nezakonito, i nastavlja s tom praksom”, ističe Stone.

Gordon Levitt, koji se za ulogu pripremao tako što se u Rusiji susreo sa Snowdenom, kaže da ga je zanimalo kako se u filmu tretira pitanje patriotizma.

“Postoje dvije vrste domoljublja – jedno po kojem ste bezrezervno odani svojoj zemlji. No, postoji i drugo, ono koje se u njemu razvijalo u razdoblju od devet godina koje smo prikazali u priči, ono u kojem si on postavlja pitanja. To je privilegij kada ste iz države kao što je SAD”, rekao je Gordon-Levitt.

Komentiraj