VIDEO: Film ‘Gdje je sljedeća invazija?’ prikazuje se u Kaptol Boutique Cinema

Film ‘Gdje je sljedeća invazija?’ prikazuje se u Kaptol Boutique Cinema.

Veliki povratak dobitnika Oscara, poznatog redatelja Michaela Moorea, s opasnom i zabavnom komedijom ‘Gdje je sljedeća invazija?‘ koja donosi neugodne istine umotane u duhovit kolaž. Genijalni redatelj osvojit će druge ‘zemlje’ osim Amerike…

Michael Moore ponudio se Pentagonu da poduzme akciju invazije na udaljene zemlje i to kao jedini vojnik.

Tri su pravila u redateljevoj nakani – ne pucaj ni na koga, ne otimaj naftu, vrati se s nečime korisnim za svoje Amerikance. Njegovo istraživačko putovanje služi agendi koju je sam osmislio, uvjeren je da negdje na svijetu postoji riješenje za sve veće američke socijalne probleme.

Prikuplja primjere kvalitetnijeg života i radnih uvjeta diljem svijeta, poput talijanskog prava na odmor, francuskih školskih obroka, finskog obrazovnog sustava, njemačkog obračuna s prošlošću, islandske spolne jednakosti…

Glavne uloge u filmu tumače Michael Moore, Krista Kiuru, Tim Walker.

Film je osvojio nagrade Chicago Film Festivala (nagrada za najbolji dokumentarni film, nagrada publike za najbolji dokumentarni film) i nagradu Hamptons International Film Festivala (nagrada publike za najbolji dokumentarni film).

O redatelju:

Michael Moore rođen je 1954. godine u Flintu u SAD-u. Njegov se prvi film ‘Roger & Me’ (1989) smatra pionirom modernih dokumentarnih filmova.

S filmom koji je osvojio Oscara ‘Ludi za oružjem’ (2002) i osvajačem Zlatne palme u Cannesu 2004. godine ‘Fahrenheit 9/11’ stvorio je dokumentarce koji su postali hitovi na kino blagajnama.

Michael Moore živi u Traverseu, u državi Michigan, gdje je osnovao Traverse City Film Festival.

Ujedno je i uspješan pisac.

Komentiraj