VIDEO: FIFA kaznila Albance s čak 100 tisuća franaka zbog nereda protiv Italije

Nogometne saveze Brazila, Argentine i Meksika FIFA je kaznila zbog homofobnog navijanja u kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Brazilski nogometni savez kažnjen je s 35 tisuća švicarskih franaka, Argentina sa 20, a Meksiko sa 10 tisuća franaka.

Savezi su kažnjeni zbog ‘diskriminacijskog navijanja i nedoličnog ponašanja navijača, uključujući homofobno navijanje’, navodi FIFA. Objašnjava da se takvo navijanje dogodilo tijekom nedavnih kvalifikacijskih utakmica, ali nisu precizirali točno kojih.

Albanski nogometni savez kažnjen je s 100 tisuća franaka zbog nereda tijekom kvalifikacijske utakmice protiv Italije 24. ožujka. Albanski su navijači zbog pirotehnike uzrokovali i prekid utakmice na nekoliko minuta. Talijanski nogometni savez kažnjen je s 15 tisuća franaka, također zbog incidenata tijekom iste utakmice, koju je Italija pobijedila s 2:0.

Zbog raznih incidenata kažnjeni su i nogometni savezi Bosne i Hercegovine (26.500), Poljske (17.500) i Crne Gore (15.000).

Komentiraj