VIDEO: FEST JAZZA KOPRIVNICA Uživajte uz glazbu najvećih europskih majstora jazza 8. i 9. srpnja

Promo

FEST JAZZA KOPRIVNICA je međunarodna glazbena manifestacija jazza na otvorenom koja na koprivnički glavni gradski trg dovodi najveće hrvatske i europske jazz glazbenike. Već nakon prve godine održavanja i 1 500 posjetitelja u dva dana festivala ovo je događanje postalo poznata i priznata glazbena manifestacija u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Drugo izdanje festivala održat će se 8. i 9. srpnja na Zrinskom trgu u Koprivnici i ugostit će devet glazbenih sastava sa izvođačima iz osam europskih zemalja (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Nizozemska, Švedska, Portugal, Španjolska, Austrija).

Popratni sadržaji festivala uključuju: projekciju u Kinu Velebit, dnevne glazbene programe, edukacije pod mentorskim vodstvom glazbenih stručnjaka, Festivalsku noć, Jam Session i što je najvažnije mnogo druženja uz dobar jazz.

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan.

Program festivala FEST JAZZA KOPRIVNICA 2016:

8. SRPANJ (PETAK)

Zrinski trg

19:00 – Službeno otvaranje festivala

19:15 – LASSE LINDGREN BIG CONSTELLATION (SE/HR/SLO)

20:45 – MIRO KADOIĆ SEXTET (HR/SLO)

22:15 – MARCO SANTOS (PT/NL)

MMC Koogla

00:00-04:00 – Festivalska noć – IVAN TIBORCZ TRIO (HU) + JAM SESSION

9. SRPANJ (SUBOTA)

Zrinski trg

09:30 LIMENA GLAZBA VIRJE

18:00 GRADSKA GLAZBA SAMOBOR

19:15 ZVJEZDAN RUŽIĆ SEXTET (HR)

20:45 MARKOV BROTHER’S ORGAN 5 (AT/UA/PT)

22:15 CHUI (HR)

Umjetnička škola „Fortunat Pintarić“

13:00-15:00 – JAZZ WORKSHOP (Renato Chicco)

Kino Velebit

15:00-17:00 –Tribute to BP – „Welcome to the Club“

MMC Koogla

00:00-04:00 – AFTER FEST JAZZA

Nakon službenog otvaranja festivala, 8. srpnja, kao prvi izvođač nastupit će švedski trubač i multiinstrumentalist Lasse Lindgren sa svojim internacionalnim sastavom Lasse Lindgren Big Constelation. Lasse je u europskim jazz krugovima sinonim za veliku sviračku energiju, a u Koprivnici će se predstaviti pedstaviti sa veoma zanimljivim i atraktivnim programom Lasse Lindgren Plays Abba.

U prvoj večeri festivala koprivničkoj će se publici predstaviti i hrvatski jazz saksofonist, klarinetist, flautist i skladatelj Miro Kadoić sa svojim sastavom. Miro Kadoić dobitnik je nagrade Porin 2012. za najbolji jazz album „Free Point“ i za najbolju izvedbu jazz skladbe „Moonflowers“, aktivan je sudionik hrvatske i slovenske jazz scene i osnivač brojnih jazz sastava.

Iz Nizozemske dolazi sastav portugalskog bubnjara Marca Santosa. Marco Santos svestran je glazbenik i skladatelj, producent predstava i aranžer brojnih projekata. Sa Marcom u Koprivnicu dolazi i trenutno najbolji nizozemski klavirist Jeroen van Vliet, dobitnik prestižne nagrade Boy Edgar Prize 2014. za značajan doprinos nizozemskoj jazz sceni. Nakon glavnog programa na Zrinskom trgu, u MMC Koogli nastupa mađarski sastav iz Nagykanizse TIBORCZ TRIO.

U subotu, 9. srpnja u jutarnjim satima, Zrinski trg u Koprivnici nastavlja glazbenu jazz priču sa Limenom glazbom Virje, a od 13 sati svi zainteresirani, a ne samo instrumentalisti, moći će saznati osnove jazz improvizacije na Jazz radionici po mentorskim vodstvom prof. Renata Chicco. U Kinu Velebit s početkom u 15:00 sati moći ćete uživati u snimci koncerata iz legendarnog zagrebačkog BP Cluba (ovaj je program posvećen najvećem promicatelju jazza u Hrvatskoj, Bošku Petroviću).

Popodnevni program u subotu započinje Gradskom glazbom Samobor, a u nastavku večeri nastupaju Zvjezdan Ružić Sextet, Markov Brother’s Organ 5 te grupa CHUI.

Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe – KC Jazz Klub formalno je osnovan krajem 2000. godine iako djeluje još od 1997. godine. Ponosi se impresivnom brojkom od održanih 200-injak koncerata od početka svog postojanja. Programi iz ciklusa pod nazivom “JAZZ FROM THE WOODS” okupili su i predstavili velik broj hrvatskih i inozemnih jazz izvođača kroz 20 godina djelovanja kluba. Od 2015. godine Jazz klub Koprinvica organizira međunarodnu manifestaciju FEST JAZZA Koprivnica.

Značenje naziva festivala: „fest“ u Podravini znači „puno“

Fest jazza = Puno jazza

VIDIMO SE U KOPRIVNICI 8. i 9. srpnja!

Komentiraj