VIDEO: EKSPLOZIJA U ŠKOLI U SAD-U Dvoje mrtvih, jedna osoba u kritičnom stanju

Dvije osobe su poginule, a devetero ljudi je hospitalizirano u srijedu kada se srušio dio škole u Minneapolisu zbog eksplozije plina, javlja CNN.

Zamjenik šefa vatrogasaca Bryan Tyner izjavio je da je do eksplozije u Akademiji Minnehaha došlo zbog izvođenja građevinskih radova. Škola je objavila da je poginulo dvoje zaposlenika, Ruth Berg i John Carlson.

Carlson je završio istu školu, a zatim se zaposlio u njoj.

“Bio je sveprisutan ovdje, poslao je i djecu u ovu školu, a zatim postao vođa naših navijača. Jako će nam nedostajati”, stoji u izjavi škole.

Šef vatrogasaca John Fruetel izjavio je da su svi građevinski radnici i polaznici ljetne škole u redu. Pet osoba je pušteno iz bolnice okruga Hennepin, tri su u dobrom stanju, a jedna u kritičnom.

Dodao je da je eksplozija uzrokovala veliku štetu na čitavoj zgradi, a jedan dio se potpuno urušio. Radi se o kršćanskoj školi za učenike od 9. do 12. razreda.

Svjedoci su izjavili da su vidjeli ogromnu rupu u zgradi na mjestu urušavanja, a na drugoj strani vatrene plamenove. Policija je izjavila da su civili pomogli u spašavanju muškarca koji je ostao zakopan ispod ruševina.

Jack Mahler se u trenutku eksplozije zagrijavao za nogometni trening, kada je čuo dva muškarca kako viču: “Plin! Bježite van!”, a zatim ga je snažna eksplozija odbacila na tlo: “Od tog trenutka je zavladao kaos”, ispričao je za WCCO.

Komentiraj