VIDEO: “Državni odvjetnik svaku informaciju o bilo kojem ratnom zločinu provjerava i nastoji pretvoriti u dokaze”

U Saboru je obilježen Međunarodni dan borbe protiv korupcije. Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić rekao je da se borbom protiv korupcije živi svakodnevno, a “ono na čemu svi trebamo ustrajati je da Hrvatska bude država vladavine prava, a ne država u kojoj građani imaju osjećaj da se sve može kupiti. Jedine prave vrijednosti koje treba promovirati su stručnost, znanje i poštenje” .

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović rekao je pak da korupcija nanosi veliku ekonomsku štetu, a ključan je problem gubitak povjerenja u sve institucije, Vladu, Sabor, predsjednicu države, a najviše u pravosuđe. Gubitkom povjerenja građani će još manje prijavljivali korupciju, to ih sada želi samo četiri posto, upozorio je Jovanović.

Nacional je Dražena Jelenića pitao što misli o prozivanju nekih predsjedničkih kandidata da dovoljno ne istražuje ratne zločine. “Državni odvjetnik svaku informaciju, u suradnji s policijom, o bilo kojim ratnim zločinima provjerava i nastoji, ako je to moguće, pretvoriti u dokaze.

 

 

 

 

 

Komentiraj