VIDEO: DRAMATIČNE SNIMKE Prestrašeni dječak ukrcan na vlak za Srbiju, shvatio da mu je obitelj ostala vani

U jednom trenutku maleni dječak bio je jedan od sretnika koji se u Đevđeliji uspio ukrcati na vlak za Beograd, ali već u sljedećem trenutku cijeli mu se svijet ponovno srušio kada je shvatio kako mu je majka ostala izvan vlaka. Iako je mjesto u vlaku neprocijenjivo za brojne imigrante u Đevđeliji, koji su spremni dati sve što imaju samo da se u njega ukracaju, ovaj je dječak želio natrag. Uplakan je bezuspješno dozivao majku, sve dok ga putnici na kraju nisu izvukli kroz prozor.

Javnost je šokirana dramatičnim prizorima imigranata u Đevđeliji koji se tuku kako bi se izborili za mjesto u vlaku za Srbiju, piše Blic. Vlak je trenao krenuti jutros još u 10 sati, ali više od tisuću imigranata borilo se za mjesto u vlaku, pri čemu je i lakše ozlijeđeno nekoliko ljudi.

Najbrži i najjači uspjeli su osiguirati svoje mjesto u vlaku, uz viku, guranje, udaranje i prijetnje motkama i noževima. Najgore su, pak, prošli oni s malom djecom. U tučnjavi koja je izbila između dvije velike grupe izbjegliza iz Afganistana i Sirije ozlijeđeno je najmanje osam imigranata. U tučnjavi je, prenosi Blic, sudjelovalo oko tisuću imigranata, a u obračunu su korišteni noževi, mačete, šipke i motike.

Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović u petak je izjavio kako je od početka godine kroz Srbiju prošlo 90 tisuća imigranata, te dodao kako policija u potpunosti kontrolira sigurnost zemlje. U srbiju dnevno uđe oko dvije tisuće ljudi, a najveći broj njih odmah napušta zemlju. Prema onima koji ostaju, rekao je Stefanović, dobro se odnosi i svi su zadovoljni ponašanjem Srbije. “Nismo imali ni jedan incident između domaće populacije i migranata”, rekao je ministar.

Komentiraj